Engelsen SMULLEN van Burnley-Belg na hattrick aan assists in beker: "He is insane, man..."

Het verhaal van Burnley is ondertussen gekend: sinds dat Vincent Kompany er de plak zwaait, zijn er tal van Belgen komen voetballen bij The Clarets. En dus is de kans bijzonder groot dat er geregeld een Belgische speler nadrukkelijk ten tonele verschijnt. Dinsdagavond was dat Anass Zaoury. De in Mechelen geboren Marokkaan blonk uit in de League Cup, met zijn drie assists.

Anass Zaroury vs Salford drie assists

De voormalige winger van Charleroi heeft nog niet teveel kunnen genieten van het Premier Leagueseizoen, want op de eerste speeldag pakte hij al rood, waardoor hij twee speeldagen geschorst was. Daarna volgde nog één korte invalbeurt. Dinsdagavond mocht Zaroury, die vorig seizoen spelbepalend was in de Championship, nog eens aan een match beginnen, tegen vierdeklasser Salford. De Belg was goed voor drie assists in de 0-4 bekerzege en werd overladen met complimenten. Ook Vincent Kompany zal het deugd gedaan hebben

"Zaroury is ongelooflijk man."

"Zaroury is gek. Ik verwacht een deftige transfer volgende zomer."

"Een hattrick aan assists voor Zaroury. Ik vond hem outstanding."

"Zaroury leek de Marokkaanse Kevin De Bruyne voor 90 minuten."

"Zaroury met drie assists, briljante match van hem."

"Zaroury is de baas van het veld."

"Zaroury ziet er heel scherp uit vanavond."

Anass Zaroury rood vs Manchester City

Op speeldag één van de Premier League ging Burnley de boot in tegen Manchester City: toen werd het voor Zaroury een wedstrijd om snel te vergeten. Hij kreeg van Vincent Kompany een halfuur speeltijd, maar kon die zelfs niet helemaal volmaken omdat hij rood pakte in de blessuretijd na een tackle op Walker. Op X, het vroegere Twitter, barste meteen de discussie los:

Sommige fans vonden dat de rode kaart voor Zaroury vanzelfsprekend was:

"Hij had Walker's benen kunnen breken, hij moet zes speeldagen geschorst worden!

"Dit is duidelijk een rode kaart. Hij heeft helemaal geen intentie om de bal te raken en deze tackle is gewoon gevaarlijk."

"Volgens de spelregels is het een rode kaart. Walker overdrijft, maar het is zeker een correcte beslissing!"

Anderen nemen het dan weer op voor de halve Belg:

"Het voetbal is beschamend als dit een rode kaart is. Hij ging duidelijk voor de bal, timede zijn tackle gewoon fout en Walker dook als een Olympisch duiker. Ik denk dat ik terug naar amateurvoetbal ga kijken. Dit verpest het voetbal gewoon!"

"Manchester City betaalt de scheidsrechters al op speeldag 1!"

"Ik heb het even teruggekeken en besloten dat Walker gedoken heeft. Kijk naar zijn handen!"

Bekijk de beelden hieronder en oordeel zelf:

Ook interessant