SCHLEMIEL! Ex-RSCA-verdediger pakt rood bij 0-2 voorsprong in 89e minuut en gaat alsnog onderuit

Feyenoord en niet NEC stoot door naar de kwartfinales van de KNVB Beker. Het zag er nochtans lange tijd goed uit voor de ploeg uit Nijmegen, maar na een dol slot kreeg de thuisploeg wat het verdiende: een overwinning na strafschoppen en een ticket voor de volgende ronde. Wist jij trouwens dat Landry Dimata tegenwoordig bij NEC voetbalt?

Feyenoord-NEC Nijmegen

NEC Nijmegen kwam aanvankelijk 0-2 voor en die score stond ook op het bord tot en met de 89ste minuut. Toch verloor Feyenoord de wedstrijd niet. Kokcü scoorde in de 90ste minuut de 1-2 en Paixao in de 92ste minuut de 2-2. We gingen naar verlengingen, maar daar gebeurde opnieuw heel wat. Jordy Bruijn bracht de bezoekers opnieuw op voorsprong, maar Gimenez maakte in de eerste helft van de verlengingen gelijk. Dilrosun leek in de 116de minuut de winning goal (4-3) te maken, maar niks bleek minder waar. Opnieuw Jordy Bruijn scoorde en trapte NEC naar strafschoppen. Daarin haalde Feyenoord het uiteindelijk met 5-3. Een knotsgekke partij!

Feyenoord

Wat nog opvallender is: Feyenoord trapte woensdagavond 27 keer op doel, en nog 23 keer naast het kader. In totaal vielen er dus 50 schoten te noteren langs Rotterdamse zijde. NEC hield lang staande, maar een rode kaart van Philippe Sandler (ex-Anderlecht) in de 89ste minuut deed hen de das om. De Nederlandse verdediger kwam er pas in de 61ste minuut op, maar moest dus een kleine dertig minuten later alweer het veld verlaten. Sandler maakte hands in de zestien en bezorgde Feyenoord dus een strafschop. Opvallend: de 25-jarige Sandler werd in het seizoen 2019-2020 uitgeleend aan Anderlecht en kwam vorige zomer nog over van Feyenoord. Nu is hij misschien wel dé grote schuldige voor de bekeruitschakeling van NEC!

Na 75 minuten stond NEC nog 0-2 voor en leek er geen vuiltje aan de lucht. Een rode kaart van Sandler besliste daar anders over!

Ook interessant