PIJNLIJK! Voormalig toptalent van Anderlecht met 41 JPL-matchen zit al 2 jaar zonder ploeg

Ken jij René Sterckx nog? De 31-jarige middenvelder werd bij Anderlecht als een toptalent gezien. Uiteindelijk wist hij zich nooit door te zetten. Sinds zijn contract in juli 2020 bij SK Londerzeel niet verlengd werd, zit Sterckx reeds zonder ploeg. In de Jupiler Pro League kwam hij aan 41 wedstrijden bij Zulte Waregem en Waasland-Beveren.

René Sterckx

René Sterckx begon zijn carrière bij Anderlecht. Hij stond bekend als een zeer groot talent, jammer genoeg werd hij afgeremd door blessures. Uiteindelijk wist Sterckx nooit door te breken in het eerste elftal. In 2010 trok hij richting Zulte Waregem, daar kwam hij aan 23 optredens op twee seizoenen tijd. In 2012 volgde er een uitleenbeurt aan Waasland-Beveren, waar de middenvelder aan achttien wedstrijden kwam.

Na één seizoen bij de Waaslanders kwam de middenvelder zonder ploeg te zitten. In 2016 speelde hij nog negen wedstrijden voor Cercle Brugge. Hij besloot dan om naar de lagere reeksen te gaan en bij onder meer Dender en Eendracht Aalst te spelen. In 2019 maakte hij de overstap naar SK Londerzeel, hij speelde daar één seizoen, maar zijn contract werd er niet verlengd. Op 31-jarige leeftijd zit Sterckx al bijna twee jaar zonder ploeg.

René Sterckx

Ook interessant