Evert Winkelmans haalt verschroeiend uit naar Vanhaezebrouck: "Hij insinueert dat 2 keer!"

Zondagavond werd er een nieuwe aflevering van Barotelli opgenomen. Dat is een Vlaamse voetbalpodcast waar Gilles Mbiye-Beya enkele bekende gezichten uitnodigt om de meest recente speeldag in de Jupiler Pro League te bespreken. In het voetbalcafé van Friends of Sports waren deze keer ook Michael Van Vaerenbergh, Hermes Maes en Evert Winkelmans te gast. Die laatste (die we voornamelijk kennen van MIDMID) haalde trouwens stevig uit naar Hein Vanhaezebrouck. De coach van KAA Gent was zondagmiddag namelijk bitterhard voor de arbitrage na de discutabele penaltyfases in de topper tegen Club Brugge, en dat zinde Winkelmans niet.

Barotelli Friends of Sports

Evert Winkelmans was zondagavond één van de interessante gasten in de nieuwste aflevering van Barotelli, een voetbalpodcast van Friends of Sports. Hij haakte even in toen het over de controversiële penaltyfases in Club Brugge-Gent ging. Zo was Winkelmans bijzonder streng voor Hein Vanhaezebrouck die na de match stevig uithaalde naar Jonathan Lardot en Lawrence Visser. Zo vond de Gent-trainer dat blauw-zwart overgecompenseerd werd na de fases in KV Mechelen, en ook dat het niet de eerste keer is Club in Jan Breydel bevoordeeld wordt.

Evert Winkelmans Hein Vanhaezebrouck

"Het moment van de wedstrijd voor mij blijft het interview van Hein. Dat gaat ook weer de komende dagen alles domineren. Ik ben ook een hele slechte verliezer, maar wat hij nu doet na de match... ik hoop dat hij zelf ook achteraf beseft dat hij daar wel zijn verontschuldigingen voor moet aanbieden, want hij zegt dingen die echt niet kunnen. Hij insinueert twee keer dat Club Brugge bevoordeeld wordt door de scheidsrechter, maar hij beschuldigt ook dat Union de titelwedstrijd verloren heeft omdat het op Club Brugge was. Kom op, dat kan je toch niet maken? Als je Hein Vanhaezebrouck bent, dan kan je dat toch niet zeggen? Je kan toch niet zeggen dat Club Brugge op systematische wijze bevoordeeld wordt door de scheidsrechter? Als coach van KAA Gent … wat ben je dan aan het doen?", aldus Evert Winkelmans. Weet je nog niet wie Evert Winkelmans is? Dan kan je dat ontdekken in volgend artikel.

Wil je de volledige aflevering van Barotelli bekijken? Dan kan dat via deze YouTube-link. Het stukje van Evert Winkelmans over Hein Vanhaezebrouck start ongeveer vanaf de tiende minuut.

evert winkelmans hein vanhaezebrouck barotelli

Het volledige interview van Hein Vanhaezebrouck met Michael Van Vaerenbergh na Club-Gent: