Vandenbempt: "Grondig nadenken om geen uit fans meer toe te laten"

De harde kern van Beerschot had vooraf duidelijk aangekondigd dat ze de beladen clash met Antwerp zouden boycotten. Ze voegden de daad bij het woord en de wedstrijd werd uiteindelijk definitief gestaakt. Analist Peter Vandenbempt was nadien verrast dat er zo weinig maatregelen werden genomen.

“Enkel in het voetbal is het mogelijk dat je vooraf een misdrijf aankondigt en dat de bevoegde instanties je toch ongehinderd naar de bewuste plek laten gaan om het ook nog te kunnen uitvoeren”, begint hij bij Sporza.

“Dat mensen ter plaatse die taferelen niet kunnen voorkomen, alle begrip daarvoor. Ze hebben de bevoegdheden en de middelen niet, omdat de overheid onbegrijpelijk blijft weigeren om de ordehandhavers die te geven."

Geen fans bij hoogrisicowedstrijden?

"Maar vijf minuten politieke moed en dat kan opgelost worden. Want nu is de organisatie zo lek als een zeef en krijg je taferelen als gisteren. Dat kan het voetbal niet meer verantwoorden tegenover de maatschappij."

"Dus is de pijnlijke conclusie toch dat we in afwachting van de dingen die ik net zei, we grondig moeten over nadenken om bij hoogrisicowedstrijden geen bezoekende fans meer toe te laten."

Beerschot harde kern