THROWBACK! Dit was het JPL-klassement na het seizoen 06-07 ... 8 (!) ploegen ontbreken nu

Hieronder zie je een throwback-klassement uit de Jupiler Pro League van het seizoen 2006-2007. Toen waren er nog geen play-offs en was het seizoen reeds na 36 speeldagen afgelopen. De play-offs werden pas ingevoerd drie seizoenen later. Eerder deelden we ook al een throwback naar de doelpuntrijkste speeldag ooit in de Jupiler Pro League.

De top drie

Anderlecht won dat seizoen de titel. Het stond vijf punten voor op eerste achtervolger Racing Genk. De Limburgers stonden tweede met nog eens acht punten meer dan Standard. De hekkensluiter in dit klassement was Waasland-Beveren. De Waaslanders hadden één puntje minder dan de Pallieters uit Lier, maar beide clubs degradeerden naar de Tweede Klasse. Dat seizoen traden er heel wat jonge spelers aan in de Jupiler Pro League. Dit seizoen waren dit trouwens de jongste teams van onze Belgische competitie.

RAEC Mons

Acht van de achttien ploegen die toen in de JPL speelden, vinden we nu niet meer terug in onze eerste afdeling . KSC Lokeren, Germinal Beerschot, Moeskroen (failliet) en FC Brussel bestaan zelfs niet meer in dezelfde structuur als toen. Zie hieronder het volledige klassement Opvallend! 

jpl klassement seizoen 2006-2007