Potentiële Rode Duivel? Totaal onbekende Belg scoort kanonschot tegen Turkse topclub (VIDEO)

Wellicht hebt u nog nooit van de naam Alper Uludag gehoord. De voetballer met Turkse roots werd op 11 december 1990 geboren in Heusden-Zolder en speelde in zijn jeugd nog voor Verbroedering Geel. Hij trok echter op zeer jonge leeftijd naar het buitenland. Na een passage bij PSV maakte hij zijn profdebuut bij het Duitse Alemannia Aachen.

Bij de Duitse Vierdeklasser was hij een bepalende speler en dat leverde hem een transfer op naar Ingolstadt (Tweede Divisie in Duitsland). In 2013 besloot Uludag echter naar 'zijn' Turkije te trekken. Na passages bij Kayserispor, Trabzonspor en Akhisarspor, streek hij dit seizoen neer bij Genclerbirligi Ankara.

Bij de Turkse eersteklasser was de linkervleugelverdediger dit jaar al goed voor twee goals en een assist in zestien wedsrijden, best knap voor zijn positie. Gisteren scoorde hij zelfs het winnende doelpunt tegen topclub Galatasaray! Hij speelde echter nog geen enkele interland op het hoogste niveau en zou dus op papier nog steeds voor de Rode Duivels kunnen uitkomen. Zou de 27-jarige Uludag ooit een optie worden op de linkerflank?