Deze top 6-ploeg geeft hun jeugd het minste kansen in de JPL, Anderlecht staat bovenaan

Bij RSC Anderlecht hebben ze dit seizoen vol ingezet op hun sterke jeugdwerking, met wisselend succes. In constrast daarmee staat Royal Antwerp die een heel ervaren ploeg heeft samengesteld. Onderzoeksbureau CIES ging in haar wekelijks rapport op zoek naar de ploegen waar spelers jonger dan 22 jaar veel speelminuten krijgen. Er werd gekeken naar alle speelminuten van het seizoen 2019/20 en berekende hoeveel procent daarvan door spelers jonger dan 22 jaar werd ingevuld.

Top 4 valt uit de boot

Op de eerste plaats vinden we logischerwijs RSC Anderlecht terug met bijna 50%. Voor de top 4-ploegen moeten we het klassement omdraaien. De huidige nummer 4 in het klassement (Royal Antwerp) vinden we terug op de laatste plaats met slechts 2,6%. De verrassing van dit seizoen en het nummer 3, Sporting Charleroi, staat op plaats 14 met 6,1%. Club Brugge en KAA Gent vinden we respectievelijk terug op plaats 10 en 11 met 13,9% en 13,3%.

De andere eersteklassers buiten de top 10 zijn:
12. KV Kortrijk (9,3%)
13. KV Mechelen (6.8%)
15. KAS Eupen (5,0%)

Bekijk hier de top 10:

Volg ons op Instagram: 

Volg ons op TikTok: 

@voetbalflitsenbe

Hahaha, deze klassieker blijft goed! Je 2de en 4de @ zijn de man met de badmuts 😅 ##fail##funny##beach##football##foryou##foryoupage

♬ Prank master - Tik Tok

!NIEUW! Volg ons nu ook op YouTube:

Ook interessant