Club Brugge verliest één van haar grootste fans: Anick pleegt euthanasie op haar verjaardag na slepende ziekte

De Club Brugge-familie heeft een dierbaar lid verloren. Afgelopen dinsdag, op de dag van haar verjaardag, is Anick Lys overleden na euthanastie. 

“Anick was al lang zwaar ziek. Ze leed erg veel pijn. Haar vader had dezelfde ziekte. Ze had hem zien aftakelen en twee jaar geleden zien sterven, en ze wist: dat wil ik niet”, vertelt Marijke Timmermans in de Gazet van Antwerpen, een goeie vriendin die haar tot op het laatst bijstond.

Anick is al van kleinsaf een grote Club Brugge-fan en ze kwam vaak naar de wedstrijden.

“Zaterdag zijn we nog een laatste keer met Anick naar het voetbalstadion in Brugge getrokken, voor de match tegen Charleroi. Het was een erg emotionele uitstap. We zijn ook een laatste keer een hamburger gaan eten — ook iets waar ze zo van hield."

“Na de wedstrijd is ze door Club Brugge achter de schermen ontvangen, en heeft ze verschillende van haar favoriete spelers ontmoet: Timmy Simons, Ruud Vormer,... Zelfs trainer Michel Preud’homme is haar komen groeten.”

“Ze was erg gelukkig achteraf. Ze was emotioneel, maar je zag dat het haar laatste krachten had gevraagd. Na de reis naar Brugge ging ze erg achteruit", aldus Marijke Timmermans. 

YNWA, Anick!