Hoe is het nog met.. Reza Ghoochannejhad?

Reza Ghoochannejhad is geboren in Iran maar heeft zijn jeugdopleiding genoten in Nederland. De aanvaller startte zijn prof-carrière bij Heerenveen. Na verschillende uitleenbeurten kwam hij in 2009 terecht bij amateurclub Go Ahead Eagles waar het eerst zijn kwaliteiten toonde. In de winterstop van dat seizoen trok hij naar Cambuur. De Iraniër brak volledig door daar en versierde zo zijn transfer naar de Belgische competitie. 

Belgische passage

In de zomer van 2011 maakte hij de overstap naar STVV waar hij uitgroeide tot een absolute sterkhouder. In Limburg maakte hij 17 goals in 32 competitiewedstrijden. Dankzij deze mooie cijfers kon hij in de zomer van 2012 een transfer versieren naar Standard Luik, waar hij pas in januari 2013 ging spelen. Hij kon zich nooit vast in de ploeg spelen. 

Het leven na België

In de winter van 2014 trok Reza naar de Engelse tweedeklasser Charlton Athletic, waar hij het ook niet werkte en dan werd hij verhuurt naar Kuwait SC en Al-Wakreh SC. Toen hij in de zomer van 2016 einde contract was bij Charlton, kwam hij terug naar zijn eerste ploeg, Heerenveen. In 2018 kwam hij transfervrij bij APOEL terecht. De ploeg uit Cyprus verhuurde hem dan ook aan het Australische Sydney FC waar hij kampioen speelde. In september 2019 kwam hij terug naar Nederland (PEC Zwolle). 

Volg ons op Instagram: 

Volg ons op TikTok: 

@voetbalflitsenbe

Welke vriend verliest ook de bal van aan zijn kleine broer 😅 ##funny##fail##football##brother##foryou##foryoupage

♬ Break the Rules - Charli XCX