OEI: daarom zullen er misschien geen volle stadions zijn vanaf 13 augustus!

Afgelopen weekend zagen we al meteen terug supporters in het stadion. Dit was een moment waar we een lange tijd op moesten wachten en dat we het gemist hebben is een zekerheid. Je zag al meteen dat de sfeer ongelooflijk was. Nu is het uitkijken naar 13 augustus, want vanaf dan zouden de stadions terug vol mogen lopen, maar de Pro League trekt aan de alarmbel.

Dan toch geen volle stadions?

De Pro League trekt amper 2 weken voor de effectieve invoer van het Covid Safe Ticket aan de alarmbel. Woordvoerder Stijn Van Bever zei dit: "het idee is goed, maar moet ook uit te voeren zijn." Vanaf 13 augustus zouden mensen in het stadion mogen die een bewijs hebben dat ze al 2 weken volledig gevaccineerd zijn of mensen die een bewijs hebben dat ze net hersteld zijn van een coronabesmetting of mensen die een PCR-test hebben van jonger dan 48 uur.

Dit allen klinkt erg mooi, maar het wordt een ongelooflijk moeilijke organisatie voor de voetbalclubs. Ze moeten veiligheidsagenten inhuren die de identiteitskaarten van de toeschouwers controleren op het bezit van een Covid Safe Ticket. Dit is echter een zeer grote hap uit het budget voor de voetbalclubs.

Geen volle stadions vanaf 13 augustus?