“Opgegroeid naast het stadion van Beerschot… maar no way dat ik daar ooit zou voetballen!”

Ritchie De Laet heeft er zin in! Hij is voor minstens twee jaar officieel opnieuw een speler van Antwerp, de club waarin hij in 2006 prof werd. Hij speelde enkele wedstrijden in tweede klasse, maar verdween dan van de Belgische radar: elf seizoenen Engeland, toch weer een half seizoen op de Bosuil in 2017/18 en recentelijk een verblijf in Australië om uiteindelijk weer op de Bosuil te belanden.

“Dit contract is een droom”, vertelt De Laet in Sport/Voetbalmagazine. “Ik kom weer thuis. Ik ben opgegroeid in Hoboken, waar ik ook begon te voetballen. Niet zo ver van het stadion van Beerschot. Maar in mijn familie was bijna iedereen supporter van Antwerp. Ik zou nooit voor Beerschot kunnen spelen. Onmogelijk.”

“Als kind kwam ik hier op de Bosuil naar wedstrijden kijken. Mijn vader speelde op laag niveau, vaak ‘s zondags om drie uur. Van zodra hij gedaan had, kwamen we naar hier voor de avondwedstrijd. Soms kwam mijn moeder, mijn zus of mijn grootvader ook mee. Ik zat in de tribune bij de promotie naar eerste klasse in 2000. Toen we in 2017 promoveerden, heb ik het vliegtuig genomen voor de beslissende match. Antwerp is een virus, waar ik nooit vanaf ben geraakt.”

@maes_pils #matenmakkersmaes

Een bericht gedeeld door Ritchie DL (@ritchiedelaet_2) op