Rio Ferdinand over Michael Keane: ''Pogba ging weg bij United en werd een grote ster, dat zou hij ook kunnen doen''

Rio Ferdinand over Michael Keane: ''Pogba ging weg bij United en werd een grote ster, dat zou hij ook kunnen doen''

Paul Pogba vertrok in 2012 van Manchester United naar Juventus, maar de Engelse club haalde hem het afgelopen jaar voor 105 miljoen euro weer terug naar Engeland. Volgens Rio Ferdinand kan Burnley-verdediger Michael Keane dit ook overkomen. Hij speelde net als de Franse aanvaller in de jeugdelftallen van de club.

''In de jeugd stelde hij al graag vragen, hij waardeert constructieve kritiek en dat is een geweldige eigenschap om te hebben. Om daar te zijn, in detail naar je eigen spel te kunnen kijken en om dan te proberen beter te worden'', zo vertelt Ferdinand tegenover BBC Radio 5 Live. ''Hij wil altijd beter worden, of het nu om voeding gaat of om zijn fysiek. Hij wil altijd meer leren en begrijpen.''

De 38-jarige clubicoon van Manchester United vervolgt: ''Ik denk dat het moment dat hij te horen kreeg dat hij moest vertrekken heel moeilijk moet zijn geweest. Iedereen uit deze regio droom ervan om voor United te spelen. Maar hij kreeg zo wel de kans om zijn vleugels uit te slaan, op te bloeien en de speler te worden die hij nu is. Die kans kreeg hij, om wat voor reden dan ook, niet bij United. Als je kijkt naar iemand als Pogba, die weg is gegaan en een grote ster is geworden. Michael Keane zou dat ook kunnen doen'', aldus Ferdinand.