Zwaar in de problemen... "Maes kreeg als trainer 2,5 miljoen euro in het zwart."

De beerput Operatie Propere Handen is weer open. Spijtoptant Dejan Veljkovic eist z'n eerste slachtoffer; Peter Maes werd opgepakt voor verhoor en zou te maken hebben met een constructie om zwart geld binnen te sluizen.

HNB meldt het volgende:

"In eerste instantie werd spijtoptant Dejan Veljkovic intensief verhoord. Driemaal per week, en dat wekenlang. Tot hij zijn geheime zwarte boekhouding uit de doeken had gedaan. Dat leverde een potentiële schat aan info op over tientallen anderen in de voetbalwereld. Nu komen alle verdachten in het vizier van de speurders. De eerste golf is de entourage rond Peter Maes, volgens betrouwbare info goed voor 2,5 miljoen euro aan zwart geld in zijn periode bij Lokeren (tweemaal) en Genk. Iedereen die daar potentieel van op de hoogte was, werd opgepakt. Ook Roger Lambrecht, Stefan V. en Erwin Lemmens werden verhoord, naast de vriendin én de ouders van Maes. Daarnaast moesten ook Herbert Houben en Patrick Janssens, beiden in een recent verleden aan het roer bij Genk, naar de speurders voor een ondervraging over zwartgeldconstructies."

"Uit onderschepte mails en telefoons van Veljkovic blijkt immers dat de Servische makelaar een constructie opzette via een Montenegrijnse vennootschap om Maes als trainer van Lokeren jaarlijks 160.000 euro extra in het zwart uit te betalen. Goed voor 480.000 euro op drie jaar. Om dat te camoufleren, werden valse scoutingsovereenkomsten opgesteld. Die ­gelden werden cash afgehaald van de ­rekening door Veljkovic en na het afhouden van een commissie aan Maes overhandigd."