Vanhaezebrouck haalt SNOEIHARD uit naar selectiekeuzes Martinez: "Het heeft met kleur te maken..."

Neen, het gaat de laatste tijd niet bepaald goed met de Rode Duivels. De troepen van Roberto Martinez moesten ook in deel twee van de Derby der Lage Landen de duimen leggen voor Nederland en bouwen zo verder aan een uiterst pijnlijke reeks. De laatste weken kwam er van de fans als bijzonder veel kritiek op de selectie van de Spanjaard, maar ook KAA Gent-coach Hein Vanhaezebrouck heeft er een hartig woordje over te vertellen...

Vanhaezebrouck Martinez selectie kritiek

"Dat Samoise niet in de voorselectie zat en Amuzu en Verschaeren wel,  heeft met kleur te maken. Dat is een gewaagde uitspraak, maar het is zo. Als je Verschaeren drie jaar geleden oproept op een moment dat hij net kwam piepen en als je Debast nu al oproept. Hij heeft nog geen enkele keer bij de beloften gezeten.", uitte Vanhaezebrouck zijn frustratie dat Martinez een boontje heeft voor Anderlecht.

Hein Vanhaezebrouck selectie Roberto Martinez kritiek

Hij ging echter verder: "Het heeft er gewoon mee te maken, daar kan je niet naast kijken. Het is onvoorstelbaar. Pas op, Debast is een goeie speler en hij heeft talent. Maar Anderlecht staat onder ons, hé. Mochten ze nu aan de leiding staan, oké. Als club is dat wel interessant natuurlijk. Als uw speler plotseling Rode Duivel is, gaat zijn waarde in een vingerknip maal twee of maal drie."

Hein Vanhaezebrouck selectie Roberto Martinez kritiek

En daar stopte het niet: "Mensen moeten daar toch eens over gaan nadenken. Het is misschien niet aan mij om het te zeggen, maar ik vind dit veel te opvallend. Alweer, zou ik zeggen. Want het is niet de eerste keer dat het gebeurt. Het eerste moment dat Verschaeren geselecteerd werd, was gewoon onbegrijpelijk, onvatbaar. Een speler die net komt piepen, nog niet eens titularis bij Anderlecht, wordt direct door geselecteerd naar de Rode Duivels. Dit is niet normaal."

Hein Vanhaezebrouck selectie Roberto Martinez kritiek