Club Brugge-bankzitter voelt zich verongelijkt: "Ik werd meteen afgeslacht, ik was zo slecht niet."

De lappenmand is tegenwoordig zo goed als leeg bij landskampioen Club Brugge. Dat is voor enkele spelers een probleem, want de plaatsjes in de basiself en op de bank worden duur. Wie al lang niet meer moet rekenen op een basisplaats is Dion Cools. De rechtsachter heeft het dan ook moeilijk met de huidige situatie.

Steeds weer wordt er gerefereerd aan die verloren bekermatch tegen Deinze. Dion Cools moest in HLN dan ook enkele dingen van het hart:

"Er waren wel een paar jongens - onder wie ik - die meteen werden afgeslacht. Ik begon me echt af te vragen of ik zo dom was dat ik niet had ingezien dat ik slecht had gespeeld, want persoonlijk vind ik dat ik in die match echt niet zo zwak was. Maar omdat er weinig beelden van waren en ik het weekend nadien niet geselecteerd werd, nam iedereen maar aan dat ik toen héél slecht was.”

"De laatste keer dat er echt gepraat werd, dateert al van de winter. Toen eigenlijk iedereen op gesprek moest komen. Nadien is er niet meer gesproken geweest. Voor mij mogen ze altijd met mij komen praten, maar uit mezelf zal het niet komen. Dit is gewoon een jaar waarin ik veel moet slikken en moet proberen er sterker uit te komen. Of ik hem dat kwalijk neem? Ik ben een speler die niet speelt, dus dan ken je m'n antwoord al. Ik denk voorlopig nog niet aan vertrekken. Ik wil niet door een achterdeurtje vertrekken,maar als de situatie niet verandert, moet ik daar misschien wel over nadenken. Als ik nu zou moeten zeggen hoe sportief gelukkig ik ben, dan kom ik niet verder dan een drie of vier op tien.”