Ruzie? Fred Rutten haalt ongemeen hard uit naar Zetterberg: "Hij moet zwijgen."

De crisis is bij Anderlecht stilaan gaan liggen. Zondagavond deden de Brusselaars wat van hen verwacht werd: winnen tegen KV Kortrijk en daarmee een felbestreden ticket bemachtigen voor play-off 1. En toch is niet alles rozengeur en maneschijn; de relatie tussen coach Fred Rutten en Pär Zetterberg lijkt alles behalve optimaal.

Zetterberg had eerder laten optekenen dat hij van Yari Verschaeren wat meer lange ballen verwacht. Iets wat Fred Rutten bijzonder stevig counterde:

"Het is bizar dat een grote speler als Zetterberg zoiets zegt. Daarin verschillen we duidelijk van mening. Dit stoort me niet, we leven in een land waarin iedereen vrij zijn mening mag geven. Maar als je onderdeel bent van een staf, dan moet je opletten met wat je ­verkondigt. Ik ben sowieso geen coach die spelers veel zaken oplegt. En al zeker geen toptalenten als Yari. Die moet je net de ruimte geven om zichzelf te ontplooien. Heel vreemd vind ik dit

"Ik begrijp niet dat iemand van de club zoiets in de media brengt. Zetterberg mag een mening hebben, maar hij moet tegenover de buitenwereld zwijgen. Het is ongepast om langs deze weg spelers raad te geven, en al zeker aan een toptalent. Dat soort voetballers vindt uit zichzelf wel de weg naar de top."