Straf! Deze 8 spelers kregen de zwaarste schorsing ooit in de JPL, waaronder Vanzeir

Vandaag werd bekend gemaakt dat het bondsparket Dante Vanzeir een schorsing wil geven van zes speeldagen en twee speeldagen met uitstel + een geldboete van 7.000 euro. Dit naar aanleiding van zijn slag in het gezicht van Charleroi-verdediger Ozornwafor. Hierdoor komt hij in een lijstje van de grootste schorsingen ooit in de JPL. Andere namen in deze lijst klinken Belgische voetbalsupporters bekend in de oren, spijtig genoeg.

Roger Claesen

In 1965 ging de Standard-speler een vechtpartij aan met de lijnrechter na een niet-toegekend doelpunt. Gevolg: zeven maanden schorsing.

Jean-Marie Pfaff

In het jaar 1981 gaf hij een vermeende kniestoot aan de lijnrechter, hiervoor kreeg hij zes maanden schorsing.

Sergio Conceiçao

De Rouche ging in 2006 spuwen naar zijn tegenstander en duwde zijn shirt in het gezicht van de scheidsrechter. Gevolg: vier maanden schorsing.

Gilles De Bilde

In 1996 sloeg hij Krist Porte in het gezicht tijdens de match Anderlecht. Porte hield er een gebroken oogkas aan over. De Bilde kreeg een schorsing van drie maanden aan zijn been plus een geldboete van 10.000 euro. 

Juan Lozano

Boskamp kneep in andermans edele delen waardoor Lozano ging natrappen (1976). Gevolg: tien weken schorsing.

Rodgers Kola

Zo'n zeven jaar geleden kwam hij met twee voeten vooruit in op Laurens De Bock. Gevolg: negen weken schorsing.

Axel Witsel

Een moment die we ons nog allemaal herinneren. In 2009 ging Witsel op het been van Wasilewski staan met een dubbele open beenbreuk tot gevolg. Hiervoor kreeg hij uiteindelijk acht weken schorsing. 

Dante Vanzeir

Afgelopen weekend deelde de Union-speler een gelijkaardige slag uit als De Bilde in 1996, weliswaar met andere (?) intenties. Veel mensen vreesden dat de competitieleider hun aanvaller tot minstens het einde van het seizoen gingen kwijt zijn. Het bondsparket wil nu dat Vanzeir acht wedstrijden wordt geschorst, waarvan twee met uitstel plus een geldboete van 7.000 euro. Hierdoor sluit hij aan bij het lijstje van de spelers met de zwaarste schorsingen ooit in de Jupiler Pro League.