Genk-fans zien 1 zwakke schakel na 2-1 nederlaag tegen Anderlecht: "Wat een dramaqueen"

Het was een tumultueuze zaterdagavond in het Lotto Park. Racing Genk had in de topper tegen Anderlecht vaak de bovenhand, maar verloor uiteindelijk met 2-1, nadat het in de tweede helft op voorsprong was gekomen. Dat kon net zo goed in de eerste helft gebeuren, want scheidsrechter Nathan Verboomen liet Genk na de gemiste strafschop van Bryan Heynen onterecht geen nieuwe elfmeter nemen. Na de gelijkmaker en de 2-1 van Anders Dreyer was Joseph Paintsil furieus, waarna hij twee gele kaarten in dezelfde minuut kreeg en net zoals trainer Wouter Vrancken met rood van het veld moest. De Genk-fans waren zijn gemekker en vele schwalbes echter beu. Voetbalflitsen bundelde de negatieve reacties.

Joseph Paintsil vs Anderlecht

Joseph Paintsil Ghana USA

Joseph Paintsil stond afgelopen interlandperiode aan de aftrap in de oefenwedstrijd tussen de Verenigde Staten en Ghana, maar deed het daar ook niet goed. De pijlsnelle aanvaller speelde een draak van een wedstrijd en kreeg na de 4-0 pandoering een 5.6 rating op Sofascore. Voor veel Ghanezen is het duidelijk: Paintsil heeft niets in dit elftal te zoeken.

"Joseph Paintsil voegt niets toe aan het team."

"Niet één deftige voorzet van Joseph Paintsil. Wat voor linkerwinger is dit?"

"Het moet gezegd: Joseph Paintsil is extreem teleurstellend in deze match."

"Je hebt Ernest Nuamah op de bank zitten en je speelt met Joseph Paintsil. Een schande."

"Het enige wat Paintsil kan is lopen met de bal, als een gekke koe. Hij denkt dat hij kan dribbelen."