0 seconden gespeeld: Belgen hebben DUIDELIJKE mening over bankzitter Vanaken na #ESTBEL

De interland tussen Estland en België, in teken van de kwalificatiecampagne om op het EK in Duitsland te geraken, werd allerminst een hoogvlieger. Integendeel... Heel wat Rode Duivels haalden helemaal hun niveau niet, waardoor we een saaie partij voorgeschoteld kregen. Vooral Youri Tielemans was echter de man met boter op het hoofd volgens de Belgische voetbalfans. De naam van Hans Vanaken viel daardoor plots heel erg vaak op Twitter. De middenvelder van Club Brugge bleef echter 90 minuten op de bank zitten.

Hans Vanaken Estland-België

Hans Vanaken moest 90 minuten lang vanop de bank toekijken hoe het niet goed liep bij de nationale ploeg. Pijnlijk, als je weet dat ook Olivier Deman mocht invallen. België won uiteindelijk wel na twee goals van Lukaku en ééntje van Bakayoko, maar veel fans hadden de tweevoudige Gouden Schoen toch op het veld verwacht.

Hans Vanaken Rode Duivels-selectie

Hans Vanaken, die er geen topseizoen op heeft zitten, haalde ietwat verrassend de selectie. Tedesco lichtte dit toe. "Hij was scherp in de laatste wedstrijden van het seizoen en scoorde ook een paar keer. Hans was een andere speler dan in maart". Toch waren de Rode Duivels-fans op Twitter niet erg blij met zijn selectie. Wij bundelden enkel tweets:

"Hans Vanaken, deze loser laat ons niet los"

"Laat iemand alsjeblieft hun bus onderscheppen en Vanaken ontvoeren" 

"Vanaken de meest omstreden naam" 

"Net als Vanaken hoopte ik hem nooit meer terug te zien bij de Duivels"

"Vanaken laat ons niet los" 

"Vanaken terug selecteren is een echte misdaad" 

"Goede selectie, buiten Vanaken die vervangen had moeten worden door Heynen" 

Hans Vanaken vs Polen

Hans Vanaken en de Rode Duivels, het blijft een gevoelig onderwerp. De meningen zijn altijd wel verdeeld over zijn selectie. En als hij dan eens minuten maakt, komt er vaak kritiek op hem. Zo ook na de 0-1 zege van de Rode Duivels in en tegen Polen, afgelopen jaar. Hans Vanaken kreeg toen in de Nations League 45 minuten speeltijd van Roberto Martinez. 

"Wanneer stoppen we met die grap Vanaken?"

Toen Hans Vanaken in de heenmatch tegen Polen wel op de bank bleef, vonden de fans dat maar zéér terecht.

Rafael van der Vaart Hans Vanaken

België verloor vorig jaar nog met 1-4 van de Rode Duivels. Hans Vanaken mocht aan de match beginnen, maar werd al aan de rust vervangen. Nederlands analist Rafael van der Vaart was toen heel streng voor hem. Erger nog: hij lachte hem gewoon uit. "Je hoort wel eens wat over de Belgische competitie. Dan hoor je Vanaken, Vanaken, Vanaken. Die kan er dus helemaal niks van. Dat is misschien een beetje hard. Maar ik hoor dan dat hij goed is en er wel eens een paar binnen schiet. En dan verwacht ik wel iets. Maar dan wordt hij gewisseld na één helft.”, aldus Van der Vaart bij de Nederlandse openbare omroep NOS.

Hans Vanaken EK 2020

Op het EK in 2020 speelde Hans Vanaken slechts twee minuten en daarmee werd soms gelachen. Vanaken zelf bleef er kalm bij. "Dat ik het pispaaltje werd van de supporters tijdens het EK? Dat is de maatschappij van vandaag hé. Je ziet het natuurlijk wel passeren, maar het overkomt iedereen. Nu hadden ze mij uitgekozen. Mensen taggen je in een bericht en dan komt het sowieso bij jou terecht", aldus Hans Vanaken.

hans vanaken quote belgië rode duivels ek club brugge

Buitenlandse pers over Hans Vanaken

Opvallend: in de kleine finale van de Nations League (1-2 nederlaag tegen Italië) kreeg Vanaken nog veel kritiek van de buitenlandse pers...

hans vanaken italië

hans vanaken rode duivels

hans vanaken frankrijk rode duivels

Net binnen