2de degradatie op een rij? Amateurclub in rood en groen staat nu allerlaatste in 1e Provinciale

KFC Eppegem is een voetbalclub uit de provincie Vlaams-Brabant die momenteel uitkomt in Eerste Provinciale. Het gaat hen echter niet voor de wind, want na negen speeldagen staan ze er allerlaatste met slechts vijf punten. Het meest opvallende is dat ze vorig seizoen al degradeerden uit Derde Nationale en ze nu voor het tweede jaar op rij onderaan bengelen in het klassement. Van een verrassing gesproken!

KFC Eppegem Eerste Provinciale

Koninklijke Football Club Eppegem werd opgericht in 1947, heeft het stamnummer 4759, heeft rood en groen als clubkleuren en speelt haar thuiswedstrijden in het Frans Vercammen Stadion. Zowat hun ganse geschiedenis speelden ze in de provinciale reeksen, maar in het seizoen 2015/2016 werd KFC Eppegem kampioen in Eerste Provinciale. Voor de allereerste keer mochten ze het proberen in het pas opgerichte Derde Nationale (toen Amateur). Twee seizoenen later promoveerden ze zelfs naar Tweede Nationale. Erg straf als je weet dat hun 58-jarige voorzitter dat seizoen stierf. Hoe dan ook, tegenwoordig gaat het heel wat minder. Vorig seizoen eindigden ze als vijftiende in Derde Nationale en degradeerden ze na zes jaar uit het nationaal voetbal. Nu staat rood-groen zelfs laatste in Eerste Provinciale. Een tweede degradatie op een rij?

Eppegem opnieuw degradatie?

KFC Eppegem telt na negen speeldagen amper vijf punten in Eerste Provinciale. Tegen Herent A werd op speeldag twee gewonnen, en verder gelijkgespeeld tegen Bertem Leefdaal en Rotselaar, maar de overige zes wedstrijden werden allemaal verloren. Zondag staat er een cruciale thuismatch op het programma. Dan nemen ze het om 14u30 op tegen Sporting Kampenhout, de veertiende in de stand. Bij winst zijn ze hun laatste plek in het klassement al sowieso (gedeeltelijk) kwijt. De trainer van Eppegem is Philippe Wayenbergh, benieuwd of hij zijn spelers op scherp kan zetten en het seizoen kan uitdoen. Het moet gezegd zijn: Eppegem speelt met een erg jeugdige ploeg en dan is het geen schande dat er eens foutjes worden gemaakt. Hoe dan ook, een serieus contrast met KSV Diksmuide dat onlangs de eerste periodetitel pakte in Eerste Provinciale.

Onder meer de thuismatch tegen Kraainem werd verloren. Voorlopig nog geen thuiszege, dit weekend wel?

KFC Eppegem staat verder wel gekend voor haar goede jeugdwerking.