Lees hier alles wat je moet weten over de Container Cup: deelnemers, kalender en proeven

Het nieuwe seizoen van De Container Cup is vijf weken lang te zien op Play4. Van maandag tot en met woensdag strijden topsporters tegen elkaar in een minicompetitie van zeven proeven: lopen, monkey bars, golfen, roeien, schieten, bankdrukken en fietsen. Op donderdag is het dan de beurt aan bekende gezichten om elkaar het vuur aan de schenen te leggen. De afleveringen worden vier dagen in de week (maandag, dinsdag, woensdag en donderdag) uitgezonden om 20u, maar geen paniek voor moest je een aflevering missen, want om 22.30u kan je opnieuw terecht bij Play4 voor een herhaling. Het deskundig commentaar hoor je van Wesley Sonck en Pedro Elias. 

Wien neemt deel aan de Container Cup?

De vierde week (maandag 18 april) wordt er gestart met jongens die goed met een bal overweg kunnen. Zo nemen Niels Bus (waterpolo) en Jeroen De Beule (Handbal) het tegen elkaar op. Dinsdag 19 april krijgen we een duel tussen twee kleppers uit het veldrijden: Lucinda Brand en Sanne Cant geven het beste van zichzelf in de container. Woensdag 20 april is de dag dat er twee mannen langskomen die hun grenzen kunnen verleggen. Duatleet Seppe Odeyn gaat zijn uiterste best doen om triatleet Jelle Geens te verslaan. Zoals elke week krijgen we ook op donderdag 21 april een strijd tussen twee BV's. Het zijn twee politiekers die het beste van zichzelf komen geven. Minister van Jeugd Benjamin Dalle en Ben Weyts, minister van Sport, gaan de confrontatie aan met elkaar.  

De vijfde en laatste week start op maandag 25 april met een duel tussen veldrijders Eli Iserbyt en Joran Wyseure. Voor wie de koude niet uit de weggaat, is dinsdag 26 april een uitgelezen dag. Dan komt bobsleester Sarah Aerts langs om te strijden tegen shorttrackster Hanne desmet. Het laatste duel tussen twee topsporters zal er één op het scherpst van de snee worden tussen twee echte waterratten. Op woensdag 27 april nemen Ruben Claeys (roeien) en Artuur Peters (kajakken) het tegen elkaar op. De laatste dag in de Container Cup van dit seizoen (donderdag 28 april) is weggelegd voor een duel tussen Team Wesley en Team Pedro. Wie wordt de opvolger/opvolgster van Mathieu van der Poel en Ward Lemmelijn? 

Wat is de Container Cup Wesley Sonck Pedro Elias deelnemers en kalender

De Container Cup

Onder de verschillende sporters in het verleden hebben er ook al een paar voetballers meegedaan. Dennis Praet, Hans Vanaken en Simon Mignolet deden allemaal mee, maar helaas wist enkel Dennis Praet een goede prestatie af te leveren door zich op een mooie vijfde plaats in de eindstand te plaatsen. Dit seizoen zal een voetballer die prestatie niet kunnen verbeteren, want geen enkele voetballer zal deelnemen aan de containercup. 

Container Cup

De aankondiging was trouwens hilarisch:

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link