Wie is Arthur Piedfort, 18-jarig Belgisch talent dat van PSV naar Westerlo trok?

De transfermolen is momenteel overuren aan het draaien. Overal ter wereld verkassen spelers naar een nieuwe club en dat is in onze Jupiler Pro League niet anders. Binnen enkele weken start de nieuwe campagne al. Dat zal er traditiegetrouw eentje zijn met veel nieuwe gezichten. Een man die we nog niet kennen, maar volgend seizoen misschien wel léren kennen, is Arthur Piedfort. De jonge Belg trok onlangs transfervrij van PSV Eindhoven naar Westerlo. 

Wie is Arthur Piedfort PSV Westerlo? 

Arthur Piedfort is een Belgische, actieve voetballer die begin juli 2023 transfervrij overkwam van PSV Eindhoven naar Westerlo. Piedfort is geboren op 1 februari 2005 en is op moment van schrijven achttien jaar. De centrale verdediger speelde in het verleden voor FC Gierle en Lierse SK, maar koos op 8-jarige leeftijd al voor een buitenlands avontuur bij PSV. Hij werkte zich op en mocht in maart 2023 zelfs zijn debuut al maken voor Jong PSV, het tweede elftal dat uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie. Coach Adil Ramzi liet hem één minuutje invallen. In 2022 ondertekende Piedfort zijn eerste profcontract bij de Eindhovenaren, maar één jaar later kiest de 1m80 lange jongeman voor Westerlo.

Arthur Piedfort nationale jeugdreeksen

Arthur Piedfort is ook bij de bond geen onbekende naam. Hij maakt namelijk deel uit van de 'lichting 2005', met bekende namen als Noah Mbamba, Arthur Vermeeren en Mika Godts. In het verleden speelde Piedfort al voor de U17 en U18 van België. Bij die laatste is hij een basisspeler: hij stond er onder andere tegen Engeland (knappe 0-3 winst na goals van Talbi, Fofana en Agyei) in het hart van de verdediging, naast dat ander groot talent Ibrahim Digberekou. Benieuwd of we Piedfort komend seizoen veel in actie zullen zien in de Jupiler Pro League.

Leer hem hieronder wat beter kennen:

Ook interessant