Wie is Ibrahim Digberekou, 18-jarige Belg die profcontract tekende bij Mönchengladbach?

De Gouden Generatie Rode Duivels mag dan stilaan op z'n einde lopen, toch wil dat niet zeggen dat de toekomst niet rooskleurig is. Onder nieuwe bondscoach Domenico Tedesco zagen we al vlagen van 'nieuwe' namen, die zich plots manifesteerden. Maar ook in de jeugdreeksen loopt er bijzonder veel talent rond. Eén daarvan is Ibrahim Digberekou. De Belg tekende onlangs zijn eerste profcontact bij Borussia Mönchengladbach. Leer hem hier wat beter kennen. 

Wie is Ibrahim Digberekou van Borussia Mönchengladbach?

Ibrahim Digberekou is een Belgische, actieve voetballer die onder contract staat bij Borussia Mönchengladbach, dat uitkomt in de Bundesliga. Digberekou is geboren op 22 februari 2005 en momenteel dus achttien jaar. De Belg is geboren in Eupen en maakte al snel de stap over de grens, waar hij bij Alemannia Aachen begon te voetballen. Op 10-jarige leeftijd koos hij al voor Borussia Mönchengladbach, waar hij stelselmatig aan de weg naar boven aan het werken is. De centrale verdediger deed het uitstekend bij de U19 en werd daarvoor in mei 2023 beloond met een allereerste profcontract bij de Duitse eersteklasser.

Ibrahim Digberekou nationale jeugdreeksen

Digberekou is één van die jonge gasten die geboren is in het gouden jaar 2005. Denk maar aan Vermeeren, Talbi, Mbamba, Canak en Godts, die allen in datzelfde jaar het licht zagen. Digberekou is in de nationale jeugdreeksen geen onbekende naam; hij speelde in het verleden al voor de U15 en U17 en debuteerde in september vorig jaar bij de U18. Coach Wesley Sonck gaf hem toen speelkansen in de oefeninterlands tegen Faeröer, Engeland, Zwitserland en Kroatië. Met zijn 1m88 en stevig lichaam heeft hij een bijzonder interessant profiel.

Digberekou, samen met landgenoot en ploeggenoot Adedji-Sternberg:

Ook interessant