Wie is Cristopher Bonsu Baah, een 18-jarige wonderkind van KRC Genk uit Ghana?

Cristopher Bonsu Baah heeft alles om komend seizoen één van de revelaties te worden in de Jupiler Pro League. De 18-jarige Ghanees van KRC Genk kwam onlangs over van het Noorse Sarpsborg voor een bedrag om en bij de vijf miljoen euro. Het wonderkind staat ook op de lijst van de Golden Boy Award. Tijd om dit toptalent beter te leren kennen!

Wie is Cristopher Bonsu Baah?

Christopher Bonsu Baah werd geboren op 14 december 2004 en is nog maar achttien jaar oud. De Ghanese flankaanvaller heeft een gouden linkervoet, maar kan ook op rechts geposteerd worden of zelfs als aanvallende middenvelder. Bonsu Baah werd in eigen land opgeleid bij de academie van Shooting Stars en werd in maart 2023 overgenomen door Sarpsborg 08, een Noorse eersteklasser. Daar zou hij echter maar drie maanden vertoeven. In twaalf wedstrijden kon hij één keer scoren en één assist afleveren. Geen superstatistieken, maar hij kon wel meteen zijn talent tonen. Scouts van over de hele wereld raakten gecharmeerd, maar het was uiteindelijk Genk die hem kon binnenhalen.

Bonsu Baah KRC Genk

De Limburgers betaalden maar liefst 5,2 miljoen euro voor de man die momenteel een marktwaarde heeft van 1,2 miljoen euro. Toch heeft Bonsu Baah alles om te slagen bij KRC Genk. De jonge Ghanees heeft snelle voetjes en kan sowieso een sensatie worden in de Jupiler Pro League. Hij scoorde zelfs al in de oefenwedstrijd tegen OH Leuven. Bonsu Baah had toen slechts een handvol minuten nodig om zich te tonen. De flankaanvaller wordt zelfs een wonderkind genoemd. Bij Genk tekende hij een contract voor vijf jaar.

Golden Boy Sarpsborg

Leuk feitje: tijdens zijn korte verblijf bij Sarpsborg bracht hij in de competitie het grootste aantal succesvolle dribbels op de mat (57) en creëerde hij de meeste kansen (10). Zijn 59ste plek op de Golden Boy Award is dan ook geen verrassing. Bonsu Baah koos bij KRC Genk voor het rugnummer 90. “Ik ken de club al langer. Toen ik nog klein was, speelde ik op FIFA met KRC Genk omwille van spelers als De Bruyne & Courtois. Toen ik hoorde van de interesse van KRC Genk heb ik geen seconde getwijfeld, ondanks interesse van andere teams. Dat ik nu zelf bij de club hoor, voelt aan als de juiste keuze op het juiste moment. Ik kan niet wachten om me verder te ontwikkelen", klonk het.

Bonsu Baah nam in de Cegeka Arena ook afscheid van de fans van Sarpsborg: 

Bonsu Baah scoorde eind mei zijn eerste professionele goal. Wat een beauty!

Ook interessant