Voorbeschouwing: vriendschappelijke interland Ierland - België

Zaterdagavond om 18u wordt de aftrap gegeven van de eerste Rode Duivels-wedstrijd van 2024. In Dublin nemen ze het op tegen Ierland. De Ieren staan op plek 62 in de FIFA wereldranglijst en zou dus geen probleem mogen vormen. Ze verloren zes van hun laatste negen wedstrijden en wonnen er twee, beide tegen Gibraltar. Het is dan ook een uitgelezen mogelijkheid voor bondscoach Tedesco om wat nieuwe namen speelkansen te geven en voor die spelers om zich te bewijzen. 

Opstelling België

Zoals verwacht treden de mannen van Domenico Tedesco aan met een experimenteel eftal. Mats Sels begint tussen de palen. Timothy Castagne en Olivier Deman vullen de wingbacks, het centrale duo achterin wordt gevormd door Wout Faes en debutant Koni De Winter. De Winter is eigendom van Juventus en speelt op uitleenbasis bij Genoa in de Serie A. Daar speelde hij dit seizoen al 22 wedstrijden. In het middenveld vinden we Youri Tielemans, Aster Vranckx en Arthur Vermeeren. De flanken worden bezet door Leandro Trossard op links en Johan Bakayoko op rechts. Leipzig-spits Loïs Openda vervangt de geblesseerde Lukaku in de spits. 

Opstelling Ierland

Er is ook heel wat Premier League-ervaring bij de Ieren. Doelman Caoimhin Kelleher speelde dit seizoen al 22 duels voor Liverpool in alle competities. Ook in de verdediging zien we vier PL-spelers met Evertons Seamus Coleman, Andrew Omobamidele van Nottingham Forest, Nathan Collins van Brentford en Dara O'Shea die bij Kompanys Burnley al 29 keer mocht opdraven. Ook Josh Cullen in het middenveld speelt bij Burnley. Naast hem start Will Smallbone die met Southampton in de Championship een goed seizoen draait. Blackburn Rovers-ster en topschutter van de Championship Sammie Szmodics zal waarschijnlijk vanop de linkerflank opereren met Luton Town-winger Chiedozie Ogbene op rechts. De diepe spits en dé man om in de gaten te houden is de 19-jarige Evan Ferguson. Hij brak vorig seizoen door bij Brighton, maar kent een minder seizoen. 

Tedesco koos deze keer voor Sels, maar heeft nog heel wat andere keuzes om Coutois te vervangen op het EK. Geen Meunier aan de aftrap, maar de rechtsachter werd wel opnieuw opgeroepen door Tedesco.