Wie is Joost Van Hyfte, de publieksopwarmer van Extra Time?

Er is de afgelopen zomer heel wat veranderd in het Vlaams medialandschap. Ook in de voetbalwereld. Zo werd het bekend voetbalprogramma Extra Time in een volledig nieuw jasje gestoken. Niet enkel doen ze het sinds dit seizoen zonder echte presentator, ook wordt het niet langer gefilmd in de green key-studio bij de VRT. Alles gaat door in voetbalkantines van amateurclubs. Wie ook een prominentere rol heeft, is Joost Van Hyfte. Hij is de publieksopwarmer van Extra Time, die steevast de intro en outro voorziet.

Wie is Joost Van Hyfte Extra Time publieksopwarmer?

Veel voetballiefhebbers hebben zich de laatste weken wellicht al afgevraagd wie de man is die het publiek opwarmt en ook de intro doet in het nieuwe format van Extra Time. Zijn naam? Joost Van Hyfte. Van Hyfte is een Belgische stand-upcomedian. Hij studeerde aan de Hotelschool Ter Duinen in Koksijde en werd via de Belgische Improvisatie Liga verliefd op het podium. Hij volgde een workshop bij Nigel Williams en werd daarna zelf comedian.

Joost Van Hyfte Humo's comedy cup

Daarna ging het crescendo in de comedycarrière van Van Hyfte, want 2006 won hij de 123 Comedy Cup. Wat later bereikte hij zelfs de finale van de gerenommeerde Humo's Comedy Cup. Joost Van Hyfte was ruim vijftien jaar een restauranthouder, maar focuste zich vanaf dan op zijn comedycarrière, onder andere bij 'Zonde van de Zendtijd'. Voor verschillende programma's treed hij op als publieksopwarmer en daar is Extra Time één van. Helaas moeten we voorlopig concluderen dat zijn optreden in het voetbalprogramma niet in de smaak valt.

Ook interessant