Tweede Nationaler uit PIEPKLEIN dorpje is kampioen, maar vraagt bewust geen licentie aan

Schitterend verhaal uit Wallonië. In de provincie Namen speelt een ploeg genaamd RFC Warnant, en op drie speeldagen voor het einde van de competitie kroonden ze zich tot kampioen in Tweede Nationale. Op zich al een mooie prestatie, maar uniek is dat Warnant de kleinste club is uit de competitie. Het profileert zich als een echte dorpsclub en is gelegen in Warnant-Dreye, een dorp met amper 800 inwoners. Door hun fantastische titel zou de club nu kunnen promoveren, maar ze regelden geen licentie om in Eerste Nationale te spelen. Ook in West-Vlaanderen vraagt Wevelgem City bewust geen licentie aan. Zo blijft de ploeg uit Wallonië volgens seizoen ook voetballen in Tweede Nationale, maar daar zullen ze daar niet om malen.

Warnant kampioen Tweede Nationale

Op drie speeldagen van het einde wist de club uit Namen zich al te verzekeren van de titel. Ze tellen met hun 66 punten een voorsprong van tien punten op eerste achtervolger Meux en dertien op Union Namen. Echter blijft de titel vooral een kwestie van eer, want de ploeg met groen en wit als clubkleuren vroeg geen licentie aan om in Eerste Nationale aan de slag te gaan. 

Geschiedenis RFC Warnant

RFC Warnant bestaat sinds 1954 en hun stamnummer is 5779. Groen en wit zijn hun clubkleuren. Met hun 800 inwoners is Warnant het kleinste dorpje waarvan ploeg in de Nationale reeksen speelt. In hun geschiedenis pendelden ze voortdurend tussen Eerste Provinciale (Luik). In het seizoen van 2016-2017 wisten ze te promoveren naar de Nationale reeksen, maar degradeerden onmiddellijk. Maar het seizoen erna gingen ze opnieuw een reeks hoger spelen, waar ze dit seizoen voor het eerst de titel pakten. 

RFC Warnant