Niet naar Nationale… 1e Provincialer op weg naar de titel, maar vraagt bewust geen licentie aan

De lente is in zicht en dat wil zeggen dat de voetbalcompetities op hun einde beginnen te lopen. Het West-Vlaamse Wevelgem City promoveerde vorig seizoen naar Eerste Provinciale en lijkt dit seizoen opnieuw op weg naar het kampioenschap na een overwinning tegen concurrent White Star Lauwe. Het kampioenschap betekent een ticket voor de nationale reeksen, maar dat weigert de West-Vlaamse club. Ze vroegen bewust geen licentie aan en blijven dus actief in de provinciale reeksen.

Geen licentie

Geen nationaal voetbal voor Wevelgem City volgend seizoen. Aangezien de eerste periode gewonnen werd, waren ze al zeker van de eindronde. Maar die laten ze nu bewust links liggen. "De doelstelling komend seizoen zal anders zijn. Er komen zes jonge gasten bij de A-kern, willen we goed meedraaien in de linkerkolom en zorgen dat de jeugd meekan. Vandaar dat te vroeg promoveren niet altijd de goede oplossing is", aldus ondervoorzitter Wouter Verrote in HLN. Een doordacht keuze dus.

Wevelgem City

Vorig seizoen speelde SV Wevelgem City haar kampioenenmatch op zaterdag 26 tegen Otegem. Een gelijkspel was genoeg voor het kampioenschap, maar de mannen van Wevelgem deden het liever in stijl en wonnen met 0-5. Het kampioenschap was toen zeker verdiend, want ze verloren vorig seizoen slechts één keer en speelden ook slechts één keer gelijk. De andere wedstrijden werden allemaal gewonnen. Dat ze twee jaar op rij de competitie domineren is toch echt wel opvallend.

Internationaal 

Wevelgem City is niet enkel gekend in West-Vlaanderen, maar ze gaan tegenwoordig ook over de tong in... Ghana! Ze hebben er duidelijk het hart op de goede plaats, want ze gaven vorig jaar hun oude kampioenentruitjes een nieuwe leven door ze op te sturen naar het Afrikaans land, waar een lokale voetbalploeg ze draagt. Prachtig initiatief!

Geschiedenis

Wevelgem City werd opgericht in 1941 en ging de fusie aan met SK Gullegem in 2022. De clubkleuren zijn paars-wit en ooit speelden ze nog in de Belgische Derde Klasse, best mooi. In het seizoen 2002/2003 eindigde ze knap vierde en stonden ze dicht bij promotie naar Tweede Klasse. In totaal speelde Wevelgem bijna twee decennia in de Nationale reeksen.