Jonge Belg dreigt voor ander land uit te komen, maar fans geloven hem niet: "Bluf om druk te zetten"

Johan Bakayoko is bezig aan zijn seizoen van de doorbraak bij PSV Eindhoven. De jonge Belg die werd geboren op 20 april 2003 in Overijse heeft echter ook Ivoriaanse roots. Hij kan dus in principe tussen twee landen kiezen. "De Ivoriaanse voetbalfederatie heeft me al twee keer gebeld. Maar mijn keuze is duidelijk. Vroeg of laat wil ik voor België spelen", klonk het vorig jaar nog. Maar nu lijkt hij de deur van Ivoorkust toch terug op een kier te zetten...

Johan Bakayoko Ivoorkust

De PSV-aanvaller zei deze keer het volgende in het Eindhovens Dagblad: “Voor mij zijn België en Ivoorkust eigenlijk als mijn moeder en vader. Twee landen waar ik een geweldig gevoel bij heb en mezelf mocht ontwikkelen. Mijn ouders komen allebei uit Ivoorkust, maar hebben elkaar in België ontmoet. Daar ben ik geboren en heb ik alle kansen gekregen, maar de band met Afrika voel ik ook heel sterk. Van de bondscoach van Ivoorkust heb ik nog niet gehoord of er plannen met mij zijn. Als die er zijn, wordt het een ontzettend moeilijke keuze”, aldus Johan Bakayoko. 

Bluf?

Toch lijken de Belgische fans hem niet echt te geloven. Velen denken namelijk dat Bakayoko bluft om zo opgeroepen te worden voor de Rode Duivels. Tedesco heeft hem al opgenomen in de voorselectie, maar dat is natuurlijk geen garantie. Op Twitter valt er te lezen dat Bakayoko op die manier wat druk wil zetten om geselecteerd te worden. Een bloemlezing:

"Ik denk dat het meer is om druk uit te oefenen, niet?"

"Met alle geblesseerden zal hij noodzakelijkerwijs geselecteerd worden. Het is zeker een tactiek om op te vallen" 

"Ik denk dat hij bang is om niet geselecteerd te worden, dat is altijd bijzonder voor een jong iemand" 

"Ik denk dat hij Tedesco onder druk wil zetten om hem te selecteren en die eerste minuten in het eerste elftal te krijgen, maar het is een beetje een bitchy methode" 

"Hij zet druk" 

"Misschien een manier om Tedesco ertoe te bewegen om hem op te roepen? Hoe dan ook, zelfs zonder deze verklaring zou hij moeten worden opgeroepen, al was het maar vanwege de weinige spelers die op zijn positie momenteel beschikbaar zijn" 

"Het is bluf" 

"Ik denk dat het een tactiek is om Domenico deze maand mee te krijgen"