Wie is Mathias Delorge, 19-jarige Belgische middenvelder én basisspeler van Sint-Truiden?

Mathias Delorge is als een speer aan het nieuwe seizoen begonnen. De amper 19-jarige middenvelder van STVV stond zowel tegen Standard als tegen KV Kortrijk meteen in de basis en pakte 6/6. Tijd om deze jonge Belg beter te leren kennen, want hij staat voor zijn seizoen van de doorbraak!

Wie is Mathias Delorge Sint-Truiden STVV?

Mathias Delorge-Knieper werd geboren op 31 juli 2004 en is op moment van schrijven negentien jaar oud. De middenvelder, die zowel aanvallend, centraal als defensief op het middenveld uit de voeten kan, is een echt jeugdproduct van Sint-Truiden en speelde nog maar voor één andere club. Afgelopen winter werd hij namelijk voor één seizoen uitgeleend aan Lierse Kempenzonen uit de Challenger Pro League. In de promotie-play offs stond hij toen maar liefst negen keer in de basis en scoorde hij tegen de RSCA Futures. Nu is hij als titularis begonnen bij Sint-Truiden.

Mathias Delorge Lierse Kempenzonen STVV

Zijn debuut voor STVV maakte Mathias Delorge eerder al. Op 10 maart 2022 mocht hij op de allerlaatste speeldag vijf minuten voor tijd invallen tegen Standard Luik (5-0 winst). Vorig seizoen kwam hij door een blessure niet in actie voor Sint-Truiden waardoor hij werd uitgeleend aan Lierse Kempenzonen. Onder nieuwe STVV-coach Thorsten Fink is Delorge enorm sterk begonnen aan het nieuwe seizoen. Het vertrouwen in hem is groot, getuige de twee basisplekken tegen Standard Luik en KV Kortrijk, beide met 1-0 gewonnen. Als hij op dit elan doorgaat, is de kans groot dat Delorge een echte revelatie kan worden. Zijn marktwaarde bedraagt momenteel 250.000 euro, terwijl hij bij STVV met het rugnummer zeventien speelt.

Mathias Delorge Peter Delorge

Mathias Delorge is ook een Belgisch jeugdinternational, niet onlogisch gezien zijn groot talent. Zo speelde de middenvelder al voor de U16 en U18 van ons land. Eind 2021 maakte hij bijvoorbeeld nog minuten tegen Zweden, Noorwegen, Tsjechië, Denemarken, Portugal en Nederland. Als Delorge titularis blijft bij Sint-Truiden, is de kans groot dat hij binnenkort wordt opgeroepen voor de Belgische beloften. Wist je trouwens dat zijn vader Peter Delorge zelf ooit 442 wedstrijden speelde voor de Kanaries? Hij wordt er gezien als een echte clublegende. Zo vader, zo zoon?

Hier zien we Mathias Delorge revalideren na zijn zware blessure van vorig seizoen:

Mathias Delorge pakte vorig seizoen wel nog rood voor Lierse Kempenzonen, tegen Club NXT: