KRC Genk-flop gaat naar Europese subtopper voor 14 (!) miljoen euro

Enes Ünal mag zich officieel speler van Villarreal noemen. De Spaanse club maakt woensdagavond via de officiële kanalen melding van de komst van de aanvaller. Ünal reist af naar het zuiden voor een bedrag van veertien miljoen euro, dat wordt betaald aan Manchester City. De twintigjarige Turk heeft zich in principe voor vijf jaar aan Villarreal verbonden.

Manchester City ziet Enes als een van de grootste aanvallende talenten op de Europese velden en heeft daarom een terugkoopclausule van twintig miljoen euro in het verkoopcontract laten opnemen. De aanvaller ging in de zomer van 2015 van Bursaspor naar Manchester City, maar hij speelde geen enkel officieel duel voor de Engelsen. Hij werd meteen uitgeleend aan RC Genk, waar hij uiteindelijk maar een dik half jaar bleef. Daarna werd hij tijdelijk bij NAC Breda gestald.

Enes kwam tot acht doelpunten in veertien duels voor NAC en werd vorig seizoen bij FC Twente ondergebracht, eveneens op huurbasis. In Enschede groeide de Turk (18 goals) uit tot een publiekslieveling. Na de laatste competitiewedstrijd bedankte hij de supporters voor de steun.