Wie is Jorne Spileers, de jonge centrale verdediger van Club Brugge ?

Jorne Spileers is een achttienjarige verdediger van Club Brugge en ondertussen niet meer weg te denken uit de basis van blauw-zwart. Hoewel hij nog af en toe kritiek krijgt, wordt hij gezien als een groot talent én toekomstige Rode Duivel. Maar wie is Jorne Spileers verder nog? Voetbalflitsen zocht het even voor jullie uit. 

Wie is Jorne Spileers?

Jorne Spileers werd geboren op 21 januari 2005 en wordt in 2024 dus negentien jaar oud. De Belgische centrale verdediger werd opgeleid bij Ronse (waarvan hij afkomstig is) en Zulte Waregem, maar trok in 2014 naar de jeugdopleiding van Club Brugge. Daar stroomde hij geleidelijk aan door tot de A-ploeg. De Oost-Vlaming maakte op 26 februari 2021 zijn debuut voor Club NXT in de Challenger Pro League. In de zomer van 2022 brak Club Brugge zijn contract open, en met succes. Spileers mocht op 1 oktober 2022 zijn officiële debuut voor de A-ploeg maken, toen hij meteen in de basis stond tegen KV Mechelen. Op 4 oktober 2022 maakte Spileers zelfs zijn Europese debuut tegen Atlético Madrid (2-0 zege). Tegen Akureyri scoorde hij op 11 augustus 2023 zijn eerste Europese goal. Hij werd zo de tweede jongste doelpuntenmaker ooit van blauw-zwart in Europa. 

Jorne Spileers Club Brugge

Na het ontslag van Carl Hoefkens zou Spileers even uit beeld verdwijnen, maar Rik De Mil viste hem in maart 2023 terug op. Spileers zou opnieuw titularis worden en dat tot op de dag van vandaag. Hij speelte quasi wekelijks aan de zijde van Brandon Mechelen in het centrum van de verdediging en zet wekelijks stappen. Hij begaat soms nog een foutje en is zeker niet onbesproken, maar wordt wel gezien als een groot talent met nog veel potentieel. Spileers speelt bij blauw-zwart met het rugnummer 58 en heeft op achttienjarige leeftijd al een marktwaarde van 4,5 miljoen euro. Hij wordt vaak vergeleken met Zeno Debast van Anderlecht die anderhalf jaar ouder is. Ondertussen zit Spileers al aan meer dan 35 matchen voor de A-ploeg. Hij heeft er nog een contract tot medio 2026, terwijl hij aangesloten is bij de A-Group Sports Career Management.

Jorne Spileers Rode Duivels

Spileers kan zowel links als rechts in het centrum uit de voeten en meet 1m88. Verder heeft hij ook een interlandcarrière. In 2022 nam de Club Brugge-verdediger met de Belgische U17 deel aan het EK -17 in Israël. Spileers mocht er starten in de poulematchen tegen Servië, Spanje en Turkije. Tegen die laatste ploeg scoorde hij zelfs één doelpunt. Nadat hij eerder ook al uitkwam voor de Belgische U15, U17 en U19, mocht Spileers in september 2023 zijn debuut maken voor de U21 van ons land. Straffer nog: in november 2023 maakte hij zowaar deel uit van de selectie van de Rode Duivels. Toen Alexis Saelemaekers geblesseerd uitviel, mocht hij meetrainen met spelers als Romelu Lukaku, Youri Tielemans, Jan Vertonghen en Jérémy Doku. De kans is dan ook vrij groot dat Tedesco hem in de toekomst zal laten debuteren voor de Rode Duivels.

Domenico Tedesco gelooft alvast in Jorne Spileers:

Vriendin Jorne Spileers

Jorne Spileers vormt een koppel met de knappe Lindsay: