Onder de radar gebleven ... JPL-ploeg haalt 'man van €25 miljoen' gratis binnen ... ex-Arsenal!

Iedereen heeft het na het sluiten van de transfermercato over Thorgan Hazard. Niet onlogisch gezien de aard van deze transfer. De komst van de Rode Duivel naar RSC Anderlecht mogen we gerust zéér straf noemen. Veel andere opvallende transfers op deadline day vielen er niet te noteren. Standard moeide zich nog met onder meer de komst van Alzate en Sowah, maar bij de andere 'topclubs' bleef het relatief stil. Een transfer die onder de radar bleef, was die van Jeff Reine-Adélaïde. Ooit 25 miljoen euro waard en nu transfervrij naar RWDM!

Jeff Reine-Adélaïde RWDM

Jeff Reine-Adélaïde is de nieuwste aanwinst van RWD Molenbeek. De 25-jarige aanvallende middenvelder komt transfervrij over van zusterclub Olympique Lyon. En dat mogen we gerust een straffe transfer noemen. De Fransman heeft een marktwaarde van vijf miljoen euro, heeft een verleden bij Arsenal en werd ooit nog voor 25 miljoen euro verkast van Angers naar Olympique Lyon. Dat RWDM hem nu transfervrij kan binnenhalen, is bijzonder opmerkelijk. De man werd ooit gezien als een groot talent, maar raakte door veel blessures op een zijspoor.

Reine-Adélaïde Arsenal Lyon

Jeff Reine-Adélaïde werd opgeleid bij US Torcy en RC Lens, maar trok in 2015 voor 2,5 miljoen euro naar Arsenal (hij was toen amper zeventien jaar oud). Bij de Gunners werd hij gezien als een groot talent, maar verder dan acht wedstrijden voor de A-ploeg kwam hij niet. Een uitleenbeurt aan Angers SCO (en uiteindelijk ook een definitieve transfer) was de volgende stap in zijn carrière. Daar deed hij het er op jonge leeftijd zo goed, dat Olympique Lyon maar liefst 25 miljoen euro op tafel legde voor de jonge Fransman. Na vier seizoenen trekt hij nu transfervrij naar zusterclub RWD Molenbeek.

Reine-Adélaïde Frankrijk U21

Reine-Adélaïde is nog maar 25 jaar oud, maar zet dus nu al een stap terug. Niet geheel onlogisch, want hij scheurde in zijn recente carrière al twee keer zijn kruisbanden. In de voorbereiding kreeg hij nog zijn kans bij Lyon, maar nu verlaat hij de Franse (top)club transfervrij. Reine-Adélaide speelde ooit nog 21 matchen voor de U21 van Frankrijk. Zo was hij goed voor drie assists op het EK U21 in 2019, toen raakte Frankrijk tot in de halve finale. De Franse middenvelder is een stevige aanwinst voor RWDM, benieuwd of hij er fit kan blijven! Voorlopig heeft hij er een contract tot de zomer van 2024.

De aankondigingsvideo van Reine-Adélaïde bij RWDM:

Ook interessant