Wie is Rik Verheye, Vlaams acteur, ex van Ella Leyers en superfan van Club Brugge?

Rik Verheye is een 36-jarige acteur die we onder meer kennen van de serie 'Nonkels' en 'Callboys'. Maar de sympathieke West-Vlaming is ook een grote voetbalfan. Zo is hij een fervent supporter van Club Brugge en is hij regelmatig in het Jan Breydelstadion te zien. Maar wie is Rik Verheye eigenlijk echt? Voetbalflitsen zocht het even uit.

Wie is Rik Verheye?

Rik Verheye werd op 24 december 1986 geboren in Knokke-Heist en is op moment van schrijven 36 jaar oud. De Vlaamse acteur studeerde in 2009 af aan het Herman Teirlinck Instituut en had in 2010 al een hoofdrol in de film Adem. Ondertussen zagen we Rik Verheye al in tal van programma's acteren. De bekendste: De Rodenburgs, Danni Lowinski, De Vijfhoek, Callboys en Nonkels. In de serie Callboys speelde hij de langharige escort Jay Vleugels en later ook zijn tweelingsbroer Jeremy Vleugels. In Nonkels, die andere komische serie, vertolkte hij het personage Willy Persyn. Verheye is ook jurylid in De Slimste Mens ter Wereld.

Hier zien we Rik Verheye, alias Willy Persyn, acteren in de populaire serie Nonkels:

Rik Verheye is al enkele jaren jurylid bij de Slimste Mens ter Wereld:

Rik Verheye Elle Leyers

Rik Verheye vormde tussen augustus 2022 en februari 2023 zo'n zes maanden een koppel met Ella Leyers, dochter van Jan Leyers en eveneens actief in de showbizz. De twee bekende Vlamingen verloofden zich nog na amper honderd dagen, maar dat sprookje bleef dus niet duren. Zowel Rik Verheye als Ella Leyers zijn op dit moment opnieuw vrijgezel.

Een foto van toen het koppel nog samen was:

Van welke ploeg is Rik Verheye fan?

Rik Verheye is een grote fan van Club Brugge. De West-Vlaming is regelmatig te spotten aan het Jan Breydelstadion als publieksopwarmer. Al jaar en dag zakt hij af naar het stadion om blauw-zwart aan te moedigen en op sociale media zien we geregeld filmpjes passeren.

Op Instagram telt Rik Verheye meer dan 120.000 volgers.

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link