De 10 grootste bekerstunts van de laatste 25 jaar: Anderlecht liet zich 3 keer flink verrassen

Dinsdag en woensdag staan de 1/16de finales in de Croky Cup op het programma. Er komen heel wat amateurclubs in actie die hopen op een stunt. Dat lijkt quasi onmogelijk, maar het verleden toonde al aan dat een stunt nooit uitgesloten is. Hieronder vind je een overzicht van de grootste Belgische bekerstunts van de afgelopen 25 jaar. Sommige wedstrijden zal je je ongetwijfeld nog herinneren. 

Bekerstunts Croky Cup afgelopen 25 jaar

Het seizoen 2018-2019 was er ééntje vol verrassingen. Zo werden zowel Standard als Club Brugge uitgeschakeld in de 1/16de finales van de Croky Cup. Knokke won met 1-2 op Sclessin, terwijl Deinze thuis won van het 'grote' blauw-zwart. Zowel Knokke als Deinze speelden toen in Eerste Amateur. Het is niet de eerste keer dat Standard en Club Brugge zich mispakken. In 2016 verloren de Rouches op het veld van tweedeklasser Geel, terwijl Club in 2009 bijvoorbeeld met 0-1 verloor van Roeselare. Doelpuntenmaker van dienst: Ivan Perisic.

RSC Anderlecht liet zich vaak verrassen

Opvallend: Anderlecht zien we het vaakst terug in dit lijstje. We kunnen zeggen dat ze zich in de laatste 25 jaar drie keer serieus mispakt hebben aan hun tegenstander. In 1999 werd verloren van Ingelmunster, in 2005 van Geel na strafschoppen en in 2011 van Rupel Boom. Dinsdagavond treft paars-wit ploeg in vorm La Louvière uit Eerste Nationale, het is dus gewaarschuwd! Andere stunts die we terugvinden: 1-4 winst van RC Mechelen op het Kiel in 2008, winst van coach Mazzu met Woluwe tegen Zulte Waregem in 2010 en een monsterzege van Olsa Brakel tegen Westerlo in 2014. Welke ploeg zal er dit seizoen stunten?

Grootste bekerstunts croky cup

In 2014 zagen we bijvoorbeeld Olsa Brakel Westerlo vernederen met 6-1:

Ook interessant