TALENTEN! Deze 10 Belgische tieners hebben de hoogste marktwaardes, waaronder 3 RSCA-spelers

Er zijn heel wat jonge Belgen die zeer veel talent hebben. Voetbalflitsen heeft een lijstje samengesteld van de meest waardevolle Belgische tieners volgens Transfermarkt. Hierin zien we spelers terug van ploegen zoals Anderlecht, Club Brugge en Genk. Deze ploegen staan niet voor niets bekend om hun goede jeugd. De beloften van Anderlecht en Genk zijn al een tijdje zeker van promotie naar 1B, Club Brugge had het net iets lastiger, maar kon toch de promotie veiligstellen na winst tegen Genk met onder andere een doelpunt van goudhaantje Cisse Sandra.

Talenten van Anderlecht

De tiener die de hoogste marktwaarde heeft, is Aster Vranckx. Hij verkaste vorig jaar naar het Duitse Wolfsburg. Hugo Siquet zien we ook terug in het lijstje op een tweede plaats. Hij verliet Standard voor Freiburg voor zeven miljoen euro. Dat er drie jeugdspelers van Anderlecht tussen staan, is geen verrassing. De jeugdacademie van Neerpede is namelijk gekend over de hele wereld. Marco Kana (vier miljoen), Zeno Debast (twee miljoen) en Mario Stroeykens (één miljoen) staan heel hoog aangeschreven in Brussel.

Meest waardevolle Belgische tieners

Je kan ook twee spelers van Club Brugge terugvinden in dit lijstje. Noah Mbamba en Cisse Sandra worden er bekeken als potentiële sterkhouders. Het contract van Sandra werd al verlengd, maar Mbamba twijfelde nog omdat hij de laatste maanden maar weinig minuten kreeg van Alfred Schreuder. Dat is ook één van de redenen waarom Hoefkens de nieuwe trainer is van Club Brugge. Hij heeft namelijk zeer veel vertrouwen in eigen jeugd. Luca Oyen, Koni de Winter en Pierre Dwomoh vervolledigen de top tien. Hopelijk gaan ze allemaal een mooie carrière tegemoet! Hieronder zie je de volledige top tien met meest waardevolle Belgische tieners.

Meest waardevolle Belgische tieners