Roger Lambrecht: "Wij kregen Jan Koller ergens gratis bij, hij kon echt voor geen meter sjotten"

Het leven van Jan Koller zal binnenkort verfilmd worden. Sterker nog, de opnames voor zijn portret zijn al bezig. Koller was tijdens zijn carrière onder meer actief voor Anderlecht, Borussia Dortmund en Monaco. Maar echt doorbreken, dat deed hij Sporting Lokeren. Ook voormalig voorzitter Roger Lambrecht herrinert zich hem nog héél goed. 

"De succesvolste speler onder mijn voorzitterschap was zonder enige twijfel Jan Koller", vertelt Lambrecht in het lokale magazine Gezôarde. "In die periode waren wij aan het onderhandelen met Tsjechen. Vanuit Sparta Praag hadden we al Roman Vonasek en Vaclav Budka naar Daknam gehaald. Hun voorzitter zei dat we er ook nog eens Koller bovenop kregen."

"Wat blijkt, hier in België kon hij voor geen meter sjotten. Willy Reynders heeft zich dan persoonlijk met Koller bezig gehouden en hem een jaar lang heel hard getraind. Die jongen is uiteindelijk dan toch doorgebroken. Een fantastische voetballer die we daarna voor heel veel geld verkocht hebben aan Anderlecht.”

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link