Club-flop ziet af in La Liga: allerlaatste met zijn club en zaterdag 2x gepakt door rechtstreekse tegenstander

Ken jij Helibelton Palacios nog? De nu 29-jarige Colombiaan speelde in het seizoen 2016/2017 en 2017/2018 een twintigtal wedstrijden voor Club Brugge, maar doorbreken lukte hem niet. Tegenwoordig is de rechtsachter aan de slag bij Elche CF uit La Liga, maar zij dreigen te degraderen naar de tweede klasse. Ze tellen amper dertien punten na 28 matchen en tellen al zestien punten minder dan de zeventiende plek die het behoud verzekert.

Helibelton Palacios

Club Brugge plukte Palacios in 2017 weg bij het Colombiaanse Deportivo Cali, terwijl blauw-zwart hem op zijn beurt één jaar later al weer naar zijn thuisland stuurde. In februari 2021 pikte Elche CF de rechtsachter transfervrij op, dus de man is er momenteel bezig aan zijn derde seizoen. Palacio is er basisspeler, maar krijgt veel kritiek van de Elche-fans. Afgelopen weekend werd hij nog helemaal zoekgespeeld door zijn rechtstreekse tegenstander Abde Ezzalzoulin. De linksbuiten van Osasuna scoorde twee keer tegen Elche, terwijl Palacios op de positie stond om hem af te stoppen. De ex-Club-verdediger pakte bovendien een gele kaart. Voetbalflitsen bundelde enkele tweets waar duidelijk wordt dat Palacios sterretjes zag.

"Helibelton Palacios gaat nachtmerries krijgen over Abde"

"Abde heeft Palacios de hele wedstrijd in zijn tang gehad" 

"Ez Abde heeft 5 dribbels voltooid en maakt Helibelton Palacios het leven zuur telkens als hij individueel tegenover hem staat" 

"Ik hou van dit soort jonge talenten als Abde. Veel talent en hij blijft maar proberen om aan te vallen. Hij laat kleine juweeltjes achter zoals hij need deed bij Helibelton Palacios"

"Palacios is de hele wedstrijd een lachtertje geweest"

In deze video stelde Palacios zich in 2017 voor aan de Club Brugge-fans:

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link