Ruud Vormer onthult opmerkelijke reden voor de keuze voor Zulte Waregem

Ruud Vormer is een naam die zowat elke JPL-kijker kent. De Nederlandse middenvelder speelde jarenlang bij Club Brugge. Doordat hij te weinig speelminuten kreeg, vertrok hij vorig seizoen richting Zulte Waregem. Ondanks aanbiedingen uit eerste klasse besloot Vormer bij Zulte Waregem te blijven om een wel heel bijzondere reden. 

Ruud Vormer bij Club Brugge

In 2014 vond de transfer plaats van Ruud Vormer naar Club Brugge. Hier speelde hij zo'n 350 wedstrijden mee. Hij werd al snel publiekslieveling op Jan Breydel door zijn geweldige inzet en prestaties. Toen hij op de bank verzeild geraakte onder Philippe Clement en later ook onder Carl Hoefkens, besloot hij te vertrekken naar Zulte Waregem om meer speelminuten te krijgen. 

Zulte Waregem

Vorig jaar begon zijn uitleenbeurt aan Zulte Waregem. Door een blessure waren zijn speelminuten daar ook zeer beperkt. Op het einde van het seizoen ging hij terug naar Club Brugge doordat zijn leenbeurt afgelopen was. Toen vertrok hij transfervrij naar Zulte Waregem ondanks aanbiedingen van onder andere KV Mechelen. In de podcast MidMid deed hij een opmerkelijke bekentenis. Doordat zijn woonst gelegen is te Knokke vond hij de afstand tot in Mechelen te ver. Hierdoor koos hij voor een verlengd verblijf bij Zulte Waregem. 

Bekijk hieronder een filmpje over Ruud Vormer bij Club Brugge:

Ook interessant