Rode Duivel-beenhouwer gaat viraal na BIZARRE fase die leidt tot tegengoal: "Retire ASAP!" (VIDEO)

Wie kent Antonio Rüdiger nog? Jawel, de voormalige verdediger van Chelsea en de boeman van Kevin De Bruyne in de Champions League-finale van 2021, die ervoor zorgde dat KDB de match vroegtijdig moest staken na een zéér cynische fout. Zaterdagavond, tijdens een oefenmatch die Duitsland met 1-4 van Japan verloor, ging de Duitse verdediger opnieuw viraal. Dit keer niet door een zware tackle, maar door een wel heel bizarre verdedigende actie, waardoor Japan zijn voorsprong wist te verdubbelen.

Antonio Rüdiger bizarre actie vs Japan

Toen Kubo één op één gestuurd werd met doelman Ter Stegen deed Rüdiger iets wat we niet van een verdediger gewoon zijn: hij besloot om niet mee te lopen en gewoon op de middenlijn stil te blijven staan. Daardoor kon Kubo simpel afleggen naar Asano, die de 1-3 op het bord zette. Duitsland verloor uiteindelijk met 1-4, vooral te danken aan een wereldprestatie van ex-Genkie Ito. Veel voetbalfans spotten met Rüdiger op Twitter na zijn bizarre 'verdedigende werk'. Lees hieronder enkele reacties en bekijk de fase zelf.

"Ik word gek van deze man..."

"Hij moet omgekocht zijn."

"Een zeer overgewaardeerde speler naar mijn mening."

"Iedereen die Rüdiger verdedigt voor niet mee te lopen is gek: hij is een verdediger, het is zijn job!"

"Rüdiger moet zo snel mogelijk met pensioen gaan..."

"Hij heeft slaapverlamming..."

Bekijk hieronder de bizarre 'verdedigende' fase van Rüdiger:

Antonio Rüdiger vs Manchester City

Vorig seizoen nam hij het met Real Madrid trouwens opnieuw op tegen het Manchester City van Kevin De Bruyne. Door de blessure van Eder Militao stond hij in de halve finale van de Champions League zelfs in de basis. De Duitser was het duidelijk nog steeds niet verleerd: in de eerste helft zorgde hij alweer voor een cynisch blok tegen Gündogan, die even groggy was. Op Twitter kwam het hem op veel kritiek te staan.

"Rüdiger, jij clown!'

"Welke City-speler gaat Rüdiger vanavond blesseren?"

"Rüdiger is zo'n ongelooflijke rotzak."

"Ik haat Rüdiger echt!"

"Ik twijfel er niet aan dat Rüdiger Haaland of KDB zal blesseren en ermee zal wegkomen."

"Ik vind Rüdiger echt vreselijk, zo'n vuile speler."

"Ik wil Rüdiger op de keel trappen."

Hier kan je de fout van Rüdiger op De Bruyne nog eens bekijken:

Net binnen