Toekomst verzekerd? Dit zijn de meest waardevolle Belgen van 2005, met 5 Club-spelers!

Stilletjesaan moeten we beginnen denken aan opvolging van de Rode Duivels. Spelers als Jan Vertonghen, Axel Witsel en Toby Alderweireld houden er wellicht mee op na het WK in Qatar. Maar niet getreurd: er zijn heel wat jonge talenten in aantocht. Wij verzamelden de meest waardevolle Belgen die geboren werden in 2005: jonge Belgen van zestien of zeventien jaar oud dus. 

Meest waardevolle Belgen uit 2005

De duurste Belgen uit 2005 spelen allemaal in de eigen Belgische competitie. Vaak is dat in een beloftenelftal in de Challenger Pro League (Belgische tweede klasse), maar sommigen steken hun kop al op in het eerste elftal van de ploeg. 

De uitblinker in de lijst is Cihan Canak, middenvelder bij Standard. Met een marktwaarde van maar liefst vier miljoen euro is hij de duurste van de hoop. Noah Mbamba van Club Brugge zit hem met een marktwaarde van drie miljoen euro op de hielen. 

Club Brugge het best vertegenwoordigd

Als we het aantal spelers per ploeg bekijken, zien we dat Club Brugge op kop staat met vijf spelers in de top vijftien van duurste Belgen uit 2005. Standard volgt met vier spelers, Genk met twee. Gent, Mechelen, Antwerp en Anderlecht vaardigen elk één speler af.

meest waardevolle belgen uit 2005

Knappe goal Cihan Canak tegen Antwerp

Canak scoorde enkele weken geleden zijn eerste goal voor Standard in de wedstrijd tegen Antwerp.

Doe mee met onze poll over de Rode Duivels:

Ook interessant