Wat brengt de zesde speeldag in de Pro League?

We zijn vijf speeldagen ver in de Pro League en het klassement begint vorm te krijgen. Anderlecht blijft aan kop, ondanks dat het vorig weekend niet speelde. Westerlo hield OHL op een gelijkspel, terwijl Antwerp voor de tweede keer op rij thuis verloor, dit keer van KV Mechelen. Club Brugge is bezig met een opmars na een tweede opeenvolgende zege, nu tegen de verrassende nieuwkomer Dender. Standard boekte haar eerste thuisoverwinning van het seizoen met een nipte zege tegen Beerschot, dat nu alleen onderaan staat na een gelijkspel van STVV tegen Union.

Wat kunnen we verwachten van de zesde speeldag? Hieronder staan enkele interessante weddenschappen voor drie wedstrijden.

KV Mechelen vs Charleroi

Pakt Mechelen opnieuw punten? KV Mechelen heeft eindelijk haar eerste overwinning van het seizoen te pakken. Na een moeizame start konden de Mechelaars juichen na een nipte overwinning tegen Antwerp, dankzij een discutabel doelpunt dat eigenlijk afgekeurd had moeten worden. Maar het zal de Mechelse fans een zorg zijn; de drie punten zijn binnen. Het team van Besnik Hasi begint zich langzaam maar zeker uit de onderste regionen van het klassement te ontworstelen. Met de toevoeging van Benito Raman in de aanval, heeft Mechelen een extra troef in huis. Weet Raman dit weekend zijn eerste doelpunt te maken tegen Charleroi?

Charleroi is sterk begonnen aan het seizoen met negen punten uit vijf wedstrijden, wat ze voorlopig een derde plek oplevert. De Zebra's verloren nipt van Antwerp en Union, maar wisten te winnen van STVV, Gent, en Kortrijk. Met topschutter Daan Heymans en de gevaarlijke Tolu Arokodare in de gelederen, kan Charleroi voor gevaar zorgen. Echter, de laatste acht ontmoetingen met Mechelen in het eigen Achter de Kazerne leverden Charleroi geen enkele overwinning op. De laatste uitzege dateert van april 2016.

Interessante weddenschappen:

OH Leuven vs Standard: Kan Standard eindelijk scoren?

OHL is na vijf speeldagen nog steeds ongeslagen, met vier gelijkspelen en één zege. Deze solide start bracht de Leuvenaars naar een gedeelde zevende plaats, met zeven punten. Helaas verloor OHL verdediger Ewoud Pletinckx door een zware blessure, wat een groot gemis kan zijn. Tot nu toe heeft OHL slechts drie tegendoelpunten geïncasseerd, maar het is afwachten hoe de verdediging standhoudt zonder hun centrale pilaar.

Standard daarentegen staat zesde, maar heeft grote moeite om het net te vinden. Slechts twee doelpunten in vijf wedstrijden, waarbij het tweede doelpunt uit een strafschop kwam. De Luikenaars hebben echter wel een sterke verdediging en een betrouwbare doelman. Met slechts één tegendoelpunt uit vijf duels blijft het lastig om door hun defensie heen te komen.

 Interessante weddenschappen:

programma pro league speelronde 6

Union SG vs Anderlecht:

Wie wint de Brusselse derby? De tweede Brusselse derby van dit seizoen wordt gespeeld in het Dudenpark. Union, dat met één wedstrijd meer gespeeld twee punten achterstand heeft op Anderlecht, heeft haar thuiswedstrijden tegen Beerschot en Charleroi gewonnen. Op verplaatsing verloopt het minder soepel met slechts twee punten uit negen. De blessure van linksbuiten Henok Teklab en het vertrek van draaischijf Cameron Puertas zullen hun impact hebben op het team.

Anderlecht staat, ondanks de kritieken op het spel van trainer Brian Riemer, bovenaan het klassement. Met overwinningen op Antwerp, KV Mechelen en STVV, en een gelijkspel tegen OHL, is de balans voorlopig positief. De wedstrijd tegen Racing Genk wordt later ingehaald. Ondertussen circuleren er talloze transfergeruchten rond de club, waaronder mogelijke aanwinsten als Christian Eriksen en Leander Dendoncker.

Union is favoriet om deze thuiswedstrijd te winnen, gezien de sterke thuisreputatie. Toch heeft Anderlecht de mogelijkheid om te verrassen, zeker nu Union niet op volle sterkte is. .

Interessante weddenschappen:

Veel succes met je weddenschappen voor de komende speeldag! Vergeet niet om altijd verantwoord te spelen.