Dit zijn de 10 beste vrije transfers ooit in de JPL, waaronder David, Pozuelo en Mbemba

We zitten volop in de transferperiode. Voorlopig is het nog even windstil en nog wachten op de grote in- en uitgaande transfers bij de Belgische topclubs. De vraag is wie ze zullen halen en vooral hoeveel geld ze er tegenaan zullen smijten. Het verleden leert ons echter dat je niet altijd veel geld moet neertellen om een goede speler te halen. Integendeel, ook transfervrije spelers kunnen vaak een meerwaarde bieden.

Jonathan David

Voetbalflitsen maakte een lijstje met de beste transfervrije transfers ooit in de Jupiler Pro League, of met andere woorden spelers die gratis werden binnengehaald en later voor veel geld werden verkocht. Helemaal bovenaan vinden we Jonathan David terug. Hij werd destijds weggeplukt bij het Canadese Ottowa en bij de jeugd van Gent gestald. Al snel stootte hij door naar de A-kern en werd hij een echte revelatie. Twee jaar geleden werd hij voor maar liefst 27 miljoen euro verkocht aan Lille, 27 miljoen euro winst dus.

Beste vrije transfers ooit

Belangrijk om te vermelden: jeugd- of eigen opgeleide spelers tellen niet mee. Spelers als een Lukaku, Tielemans, De Bruyne komen uit de eigen jeugd en werden in principe niet gescout. Ook (gratis) transfers tussen Belgische clubs op jeugdige leeftijd tellen we niet mee. Zo werd De Bruyne bij de jeugd van Gent weggehaald, maar dan moest hij natuurlijk nog een hele lange weg afleggen. Onderstaande namen zijn spelers die uit het buitenland werden weggeplukt of reeds ervaring hadden in de Belgische Eerste Klasse. Knap lijstje!

beste transfervrije transfers ooit in de jpl

Ook interessant