BIZAR! Franse vijfdeklasser reist 33.000 kilometer (!) voor bekerwedstrijd... 40 uur onderweg

Wanneer je denkt dat de busreis tussen pakweg Virton en Oostende al lang duurt, mag je van geluk spreken dat je geen supporter of speler bent van US Thionville. De Franse vijfdeklasser stond in de zevende ronde van de Coupe de France wel voor een heel bijzondere verplaatsing. Thionville moest maar liefst meer dan 16.000 kilometer reizen naar Nieuw-Caledonië, een Frans overzees gebied in de Stille Oceaan. Enkel al een heenreis duurt meer dan twintig uur.

Nieuw-Caledonië 

Even wat Aardrijkskundeles. Nieuw-Caledonië is een overzees gebied van Frankrijk met 290.000 inwoners en bestaat uit een aantal eilanden. Het gebied ligt in Oceanië op ongeveer 1500 kilometer van het Australische vasteland. Met een tropisch klimaat zal de het de verplaatsing van Thionville niet makkelijker hebben gemaakt. Alle clubs uit de Franse gebieden mogen deelnemen aan de Coupe de France.

Hienghène Sport

Hienghène Sport was de tegenstander van Thionville. De club speelt in de New Caledonia Division Honneur, de hoogste voetbalklasse in Nieuw-Caledonië. Hienghène Sport won de beker in 2013 en 2015 en in 2017 werd de club kampioen. Hienghène Sport won in 2019 de OFC Champions League. Dat is te vergelijken met de Champions League, maar dan voor clubs uit Oceanië. Door deze winst namen ze ook deel aan het wereldkampioenschap voor clubs in 2019. Het was nog maar de tweede club buiten Nieuw-Zeeland en Australië die kon deelnemen aan dit toernooi. 

Hienghène Sport vs US Thionville

De reis van US Thionville voor hun wedstrijd in de Franse bekercompetitie bracht ze naar de andere kant van de wereld. De reis van 33.000 km was gelukkig niet tevergeefs, want zaterdagnamiddag plaatselijke tijd versloegen ze het Nieuw-Caledonische team Hienghène Sport met ruime 0-4 cijfers. Na een reis van meer dan 33.000 kilometer en veertig uur kond US Thionville huiswaarts keren met een overwinning en een plaatsje in de volgende ronde van de Coupe de France.

Bekijk de volledige captatie van de unieke wedstrijd hier:

Ook interessant