Vooruitblik RWDM-Anderlecht: alles wat je moet weten!

Als afsluiter van het Belgische voetbal op zaterdag stond er een Brusselse derby op het programma. RWD Molenbeek staat veertiende op de ranglijst en heeft nog een minieme kans om de Relegation play-offs te ontlopen. Daarvoor zal het moeten winnen van RSC Anderlecht. Paars-wit verkeerd in bloedvorm en wist haar vijf recentste wedstrijden te winnen. De heenwedstrijd in november werd door de recordkampioen gewonnen, maar daar had het wel een winning goal in de 91ste minuut voor nodig van supersub Lucas Vazquez.

Opstelling RWDM

RWDM-trainer Bruno Irles kiest voor een driemansdefensie met Sambu, Makosso en Sousa. In het middenveld moeten Pierre Dwomoh en ex-Arsenal Reine-Adelaïde voor de creativiteit zorgen. De man in vorm is Michael Biron die sinds januari terug is van een blessure en scoorde in de twee recentste wedstrijden.

Opstelling Anderlecht

Bij Anderlecht zien we twee wijzigingen in vergelijking met de 1-0 zege tegen Eupen. Kapitein Jan Vertonghen keert terug na een schorsing en ook Verschaeren komt in de ploeg ten koste van Mats Rits. Francis Amuzu is nog steeds uit met een blessure net als middenvelder Ashimeru en linksachter Moussa N'Diaye. 

Belangen

Zoals gezegd kan RWDM mathematisch de Relegation play-offs nog ontlopen. Daarvoor moet het tegen Anderlecht winnen en hopen dat OH Leuven geen punten pakt tegen Club Brugge op zondag. Anderlecht is al zeker van de Champions' play-offs, maar zal de achterstand op leider Union willen verkleinen. USG komt ook zondag in actie in eigen huis tegen een zwalpend AA Gent.

Bent u de winning goal van Vazquez in de heenmatch al vergeten? Kijk hem hieronder terug:

Bij verlies nadert Antwerp tot op negen punten van Anderlecht na hun overwinning tegen Kortrijk.

Door het puntenverlies van Charleroi tegen Cercle Brugge is het voor RWDM mathematisch nog mogelijk om de Relegation play-offs te ontlopen...