Waar en wanneer wordt de finale van de Croky Cup in 2024 afgewerkt?

Welke twee ploegen in 2024 de finale van de Beker van België zullen spelen, weten we voorlopig nog niet. Maar we weten wel al welke datum we hiervoor in de agenda moeten vastzetten. De vraag luidt dus: wanneer wordt de finale van de Croky Cup gespeeld?

Wanneer wordt de finale van de Croky Cup gespeeld?

Het is momenteel nog even, maar de fans van de nog actieve ploegen zullen alvast willen weten wanneer de bekerfinale in 2024 gepland staat. De finale van de Croky Cup 2024 ofwel Beker van België wordt namelijk gespeeld op donderdag 9 mei. De aftrap staat gepland om 13u30. Die dag is het trouwens Hemelvaart, waardoor de finale vrij uitzonderlijk op een weekdag plaatsvindt.

Waar is de finale van de Croky Cup?

De finale van de Beker van België wordt jaarlijks afgewerkt in het Koning Boudewijnstadion, het nationaal stadion van België en de Rode Duivels in Brussel. Op die manier wordt de wedstrijd altijd op neutraal terrein afgewerkt en wordt er geen enkele club bevoordeeld. In het verleden waren er natuurlijk enkele uitzonderingen waardoor de finale elders werd afgewerkt. In 1985, 1987, 1993 en 1995 was dit in het Constant Vanden Stockstadion/Lotto Park van Anderlecht, in 1994 op Sclessin, in 1986 en 1992 in het Olympiastadion/Jan Breydelstadion, en in 1927 en 1935 in het Dudenpark.

Waar kan je de finale van de Croky Cup bekijken?

De uitzendrechten van de Beker van België zijn in handen van Eleven Sports/DAZN, maar zij verkopen hun rechten aan de openbare zenders omdat de KBVB verplicht om deze wedstrijden gratis uit te zenden. De wedstrijden van de Croky Cup worden uitgezonden door DPG Media (VTM 2) en RTL Group (Club RTL in Wallonië). DPG Media verkoopt op haar beurt sommige wedstrijden door aan Sporza. De finale is sowieso te zien op Sporza.

Club Brugge is één van de acht ploegen die nog kans maakt op de Croky Cup 2024:

Ook interessant