Het nieuwe format van Extra Time: wanneer begint het, wie is de presentator en waar gefilmd?

Wekenlang hield de Belgische voetbalwereld de adem in, wachtend op nieuws rond het bekende voetbalprogramma Extra Time. Dinsdagmiddag maakte Sporza eindelijk het nieuws bekend. Extra Time komt binnenkort met een nieuw format op de proppen. Hieronder worden al jouw vragen beantwoord.

Wie wordt de nieuwe presentator van Extra Time?

Aster Nzeyimana maakte onlangs de overstap van VRT naar DPG Media en dus kwam een einde aan zijn tijdperk als Extra Time-presentator. Er werd heel wat gespeculeerd over zijn opvolger, maar nu weten we meer: niemand minder dan Filip Joos is de nieuwe presentator van Extra Time. Hij zal zich mengen in de debatten, maar ze vooral in goede banen leiden. 

Wanneer begint Extra Time? 

Zoals gewoonlijk was er in de vakantie geen Extra Time. In de eerste week van september - maandag vier september dus - is het programma terug.

Waar wordt Extra Time gefilmd?

Voor het eerst wordt Extra Time het komende seizoen niet gefilmd in de studio's van VRT. Filip Joos en co trekken naar de mooiste voetbalkantines in Vlaanderen. Antwerpe Tweede Provincialer KV Bonheiden heeft de eer om de spits af te bijten.

Komen er nog altijd analisten en gasten naar Extra Time?

Ja, op dat vlak verandert er niet veel. Zo nodigt Filip Joos in aflevering één meteen Karel Geraerts uit, die vergezeld wordt door analisten Youri Mulder en Arnar Vidarsson.

Kan je een aflevering van Extra Time bijwonen?

De afgelopen jaren was het niet meer mogelijk om een aflevering van Extra Time bij te wonen, maar daar komt in het nieuwe seizoen verandering in. Net zoals vroeger is het mogelijk om je in te schrijven voor de opnames en deze bij te wonen.