Messi denkt aan corruptie en blijft weg bij medaillenceremonie Copa America

Lionel Messi is het zat. De Argentijn won zaterdag met 2-1 van Chili en pakte daarmee brons op de Copa America, maar Messi is allesbehalve blij over de gang van zaken op het Zuid-Amerikaanse voetbaltoernooi. Hij noemde zaterdag na afloop de organisatie corrupt, en weigerde ook mee te doen aan de medaillenceremonie. Keiharde woorden van de Barça-speler!

Corruptie

"Ik weigerde, omdat ik geen onderdeel wil zijn van deze corrupte bende en wegens het gebrek aan respect”, aldus Messi. "Ze wilden ons niet in de finale hebben. Het voetbal is geruïneerd. De corruptie en de scheidsrechters hebben de mensen nooit de kans gegeven om te genieten. Het is de waarheid en dat moet gezegd worden.”

Brazilië

Argentinië werd in de halve finale van de Copa America verslagen door Brazilië (2-0) in een uiterst merkwaardig duel met veel arbitrale blunders. Messi liet toen na de wedstrijd, net zoals afgelopen zaterdag, zijn onvrede blijken over de scheidsrechters en het toernooi: "De scheidsrechters gaven onzinnige gele kaarten en lieten zich nooit raadplegen door de VAR. Onvoorstelbaar, zo ging het de hele wedstrijd”, vertelde een woedende Messi, die daarna zegt te denken dat de officials van de Copa America zijn omgekocht. "Ik hoop dat de CONMEBOL hier iets aan gaat doen, maar dat zal wel niet. Brazilië heeft te veel macht en zij moesten immers de finale halen.”

Rode kaart

Lionel Messi kreeg zaterdag tegen Chili ook nog eens een rode kaart na een vermeende kopstoot tegen de Chileen Gary Medel. Heel de wereld kon echter in de herhaling zien dat de rode kaart voor Messi onterecht was. Sterker nog, dit was één van de zoveelste arbitrale dwalingen van dit toernooi. De Argentijnse sterspeler heeft hier overigens zelf wel een verklaring voor: "Ik denk dat ik rood kreeg voor mijn eerder uitspraken dit toernooi." Bekijk de beelden en oordeel zelf.