Ex-Club-doelman vervangen in 120ste minuut, 'dansende' keeper brengt zijn land naar WK (VIDEO)

Australië is het voorlaatste land dat zich wist te kwalificeren voor het WK in Qatar, eind dit jaar. De Rode Duivels zijn ook vertegenwoordigd, maar de vraag is hoe goed we het zullen doen onder leiding van de fel bekritiseerde Roberto Martinez. Maandagavond haalde Australië het na penalty's van Peru, een land uit Zuid-Amerika. Dinsdagavond spelen ook nog Costa Rica en Nieuw-Zeeland tegen elkaar. Na 120 minuten was het 0-0 en in de strafschoppenreeks haalde Australië het met 5-4.

Mathew Ryan

De strafschoppenreeks was heel bizar. Zo werd in de 120ste minuut ex-Club Brugge- en ex-Genk-doelman Mathew Ryan vervangen door Andrew Redmayne, een 33-jarige keeper met amper twee caps voor de nationale ploeg. De reden van de wissel? Redmayne is een penaltyspecialist en werd speciaal ingebracht voor dze strafschoppenreeks. Redmayne is een doelman van Sydney FC en absoluut niet gekend in Europa.

Andrew Redmayne

Redmayne stopte de beslissende penalty van Peru en deed dat op een erg opvallende manier. Hij danste als het ware in zijn doel van links naar rechts en zijn stijl was erg apart. Uiteindelijk rendeerde het wel: hij bracht de Peru-speler op het verkeerde spoor en werd zo dé held van de natie. Op het WK speelt Australië tegen Tunesië, Frankrijk en Denemarken.